...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Chleb Orkisz PROFIT

    Chleb Orkisz PROFIT

    Składniki: mąka (pszenna orkiszowa pełnoziarnista (52%), pszenna graham, sojowa, kukurydziana), płatki żytnie, ziarno słonecznika, kwas w proszku (pszenny, żytni), sól, płatki ziemniaczane, słód jęczmienny.

    Czysta etykieta

     

    Więcej
  • Mistrz Branży grudzień 2018

    Mistrz Branży grudzień 2018

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Mistrz i czekolada – rozmowa z pastry chefem Michałem Iwaniukiem, laureatem World Chocolate Masters 2018
    Wawerska współcześnie – rozmowa z Tomaszem Błaszczakiem, współwłaścicielem Piekarni Wawerska

    Efektywne zarządzanie
    Zmiany szyte na miarę, cz. II

    Nie lada Czekolada
    Raport o czekoladzie bean-to-bar, cz. I
    Przerwa na czekoladę – rozmowa z Agnieszką i Jankiem Woźniakami ze Słodkiego Przystanku
    Zdrowy czekoholik – rozmowa z Olgą Ivanovą
    Kilka gramów masła kakaowego, odrobina barwnika i szczypta magii

    Magia świąt, magia czekolady – receptury
    Melodia adwentu – Leonardo di Carlo
    Praliny kawowo-cynamonowe – Elias Laderach 
    Świąteczna szarlotka czekoladowa – Florent Cheveau
    Tort brownie z pomarańczowo-orzechową nutą – Michał Iwaniuk
    Czekoladowe ciasto z pigwą – Jurgen Baert
    Brazylijskie Buche de Noel – Diego Lozano
    Entremet Irlande – kruche ciasto sablee breton z kawą – Sławomir Korczak
    Tort czekoladowy z musem czekoladowo-imbirowym, z galaretką z owoców kumkwata – Michał Doroszkiewicz
    Rolada bożonarodzeniowa – czerwony las – Konrad Tota
    Black Santa Claus – Maciej Wiśniewski
    Pralina karmel czerwone jabłuszko z cynamonem – Katarzyna Joanna Wrzesińska
    Ciasto czekoladowe z kardamonem – Samar Khanafer
    Trufle czekoladowe z kiszoną dynią, kajmakiem i konopiami – Michał Kępiński

    Receptury świąteczne firm
    Ciastka świąteczne
    Ciasto pomarańczowe
    Kostka piernikowa z powidłami

    Kulisy produkcji
    Zasmakuj w wielkiej uczcie – promocja najnowszej książki szefa kuchni Roberta Sowy
    Ferment w cukiernictwie
    Kulinarny front z Północy – rozmowa z Magdaleną Tomaszewską-Bolałek, autorką książki Tradycje kulinarne Finlandii
    Piekarstwo fińskie – fuzja nowoczesnych trendów i tradycyjnych technologii
    Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci, lekcja 7. Gingerbread, czyli chleb korzenny
    Centrum techniki i technologii MIWE LBC już otwarte
    Formy i zestawy form wypiekowych
    Najsłynniejszy syrop na świecie

    Flash News 
    m.in.: 
    Paryskie impresje 
    Nowa odsłona Targów branżowych  BMS-G 
    Przyszłość czekolady po szwajcarsku – wyniki World Chocolate Masters 2018
    Arena pełna branżowych atrakcji (targi Savpol 2018)
    Polskie cukiernictwo na wagę złota w Luksemburgu


    Zachęcamy do wykupienia prenumeraty lub numerów archiwalnych.

    ----- 

    do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Wegańskie słodycze

    Wegańskie słodycze

    Wszyscy mniej lub bardziej lubimy sklepowe słodkości. A gdyby tak móc jeść je bezkarnie? Karolina Gawrońska, autorka popularnego kanału na YouTubie oraz bloga „Savory or Sweet?” podjęła się nie lada wyzwania i na potrzeby książki przygotowała oryginalne receptury na popularne i znane słodycze w zdrowszej, roślinnej wersji. Widzowie jej kanału oraz czytelnicy bloga „Savory or Sweet?” nazywają ją Królową Wegańskich Słodyczy. Biegaczka długodystansowa, maratonka, kolarka i triathlonistka. Weganka, entuzjastka zdrowego stylu życia i dietetyki. Karolina udowodniła, że wszystkie kultowe słodycze można przyrządzić z naturalnych składników i bez glutenu, nie rezygnując przy tym z ich charakterystycznego smaku.

    Ideą książki było stworzenie łakoci nie tylko pysznych, lecz także pełnowartościowych i odżywczych.  Zawierających wiele witamin, minerałów, błonnika, zdrowych tłuszczów, węglowodanów, białka, o niskim indeksie glikemicznym. Dzięki temu – w przeciwieństwie do sklepowych odpowiedników – nie powodują one gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi i zapewniają stały poziom energii. Przepisy są łatwe i szybkie do wykonania, a każdy z nich został opracowany tak, aby  z ogólnodostępnych składników otrzymać maksymalnie zdrowy posiłek o fenomenalnym smaku. W środku znalazły się więc wegańskie i „uzdrowione”: Błeno, Tłiks, Snikers, Lajon, Milkiłej, Szokobons, a nawet ciepłe lody. Wszystkie bez glutenu, utwardzonych tłuszczów, mleka i laktozy. Naturalne, przepyszne i zaskakujące. Nie tylko dla wegan, ale dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia! Tych przepisów nie znajdziecie ani na kanale Karoliny na YouTubie, ani na jej blogu.

    „W końcu na kulinarnej półce pojawiła się nowoczesna i piękna książka pełna świeżości! Wegańskie słodkości w wykonaniu Karoliny są dowodem na to, że „smaczne” oznacza także „zdrowe”. Zakochałam się w nowatorskich recepturach na klasyczne batoniki, takie jak Tłiks czy Błeno. Jeżeli chcecie jeść słodycze bez wyrzeczeń, to gwarantuję, że będziecie zachwyceni.”
    Kinga Paruzel, Autorka książek kulinarnych, blogerka, finalistka programu MasterChef

    „Ciekawa propozycja dla tych, którzy szukają inspiracji do przygotowania słodyczy z naturalnych składników. Znajdziecie w niej różnorodne przepisy na słodkie przekąski w nowoczesnym wydaniu. Czytelny przekaz, prosty sposób wykonania, wyjątkowe zdjęcia i zabawne aranżacje na pewno przypadną do gustu wielu amatorom zdrowego trybu życia.”
    Paweł Małecki, Mistrz cukiernictwa

    „Ta książka to istna kopalnia wiedzy i doświadczenia w tworzeniu wegańskich (i bezglutenowych!) odpowiedników najbardziej znanych słodyczy. Dzięki pomysłom Karoliny możecie przygotować ulubione słodkości w wersji bez pszenicy, mleka i rafinowanego cukru. Mnie książka z pewnością bardzo pomoże urozmaicić wegańskie, bezmleczne i bezglutenowe jadłospisy o ciekawe podwieczorki. Mam już swoich faworytów!”
    Viola Urban, Dietetyk, autorka bloga Okiemdietetyka.pl


    Karolina Gawrońska

    WEGAŃSKIE SŁODYCZE
    kultowe, zdrowe, bezglutenowe
    PREMIERA 31.10.2018
    Format 160x215 mm
    Oprawa twarda
    Ilość stron 160
    Cena 39,99 zł
    Wydawnictwo Buchmann

     

    Więcej
  • Magazyn koszy oparty na systemie zrobotyzowanego wózka!

    Magazyn koszy oparty na systemie zrobotyzowanego wózka!

    Cicha praca wózka, brak przeciążeń, dużych silników, czas ładowania wózka – ok. 1 sek., konstrukcja magazynowa ustawiona na podłodze.

    Zrobotyzowany wózek shuttle do obsługi koszy w magazynie.

     

    1. Odbiór pustych koszy, opróżnianie zwrotów, transport (ew. do myjni)

    2. Układanie sztapli koszy w magazynie przez robota jezdnego

    3. Wydawanie koszy przez robota zgodne z zapotrzebowaniem

    4. Pakowanie pieczywa do koszy

     

    Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Geth
    sprzedawca
    GETH
  • Ser twarogowy chudy "Ser Bieruński"

    Ser twarogowy chudy "Ser Bieruński"

    Ser twarogowy chudy, niewymagający mielenia. Doskonały do wypieków cukierniczych, piekarskich i w branży HoReCa.

    Przechowywanie: +1°C - +10°C

    Masa netto: 10,5kg

    Termin przydatności do spożycia: 30 dni

    Ilość sztuk na palecie: 48

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    OSM Bieruń
    sprzedawca
    OSM Bieruń
  • Ser twarogowy "Wykwintny z Bierunia"

    Ser twarogowy "Wykwintny z Bierunia"

    Półtłusty ser twarogowy szczególnie polecany do wypieku serników.

    Zawartość tłuszczu: 12%

    Przechowywanie: 1+°C - +10°C

    Masa netto: 10kg

    Termin przydatności do spożycia: 30 dni 

    Ilość sztuk na palecie: 48

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    OSM Bieruń
    sprzedawca
    OSM Bieruń

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe