...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • KOMPLET Multidrożdżowe 25

    KOMPLET Multidrożdżowe 25

    25% skoncentrowana mieszanka do produkcji ciast drożdżowych. Zawiera jaja w proszku.

    Podstawowe zalety produktu:

    • Mieszanka zawiera jajko w proszku– wygodna produkcja bez jajka świeżego
    • Po wyrobieniu uzyskuje się masę o delikatnej konsystencji i elastycznej strukturze
    • Pewna i ekonomiczna produkcja wysokiej jakości ciast drożdżowych o różnych kształtach i formach
    • Wilgotny i słodki miękisz – dłuższa świeżość gotowych wyrobów
    • Delikatny kremowo-żółty kolor miękiszu potwierdza wysoką jakość jaj użytych w mieszance

    PDF >>

    Więcej
  • KOMPLET Bellkule

    KOMPLET Bellkule

    100% mieszanka do produkcji delikatnych małych pączków. Receptury z dodatkiem maślanki lub sera twarogowego.

    Podstawowe zalety:

    •     Powtarzalna jakość
    •     Duża objętość i przyrost smażonych kulek
    •     Słodki, waniliowo-maślankowy smak - po smażeniu nie trzeba obtaczać w cukrze
    •     Możliwość łączenia z innymi dodatkami jak: jabłko, orzechy, łezki czekoladowe itp.
    •     Puszysty, wilgotny miękisz
    •     Chrupiąca skórka

     

    PDF >>

     

    Więcej
  • Mieszanka UNIFERM Quarkperlen

    Mieszanka UNIFERM Quarkperlen

    W rytmie karnawału z perłami maślankowymi na bazie mieszanki UNIFERM Quarkperlen, która zapewnia:
    - Delikatną, „soczystą” strukturę miękiszu
    - Subtelną kompozycję smaku przy innowacyjnej recepturze z maślanką
    - Przyjemny, delikatniejszy zgryz oraz zachęcającą estetykę.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uniferm
    sprzedawca
    UNIFERM Polska

    Cena do negocjacji

  • Katalog reklam - Mistrz Branży styczeń 2017

    Katalog reklam - Mistrz Branży styczeń 2017

    Indeks reklam
    BakerLink    Idealne urządzenia do produkcji naturalnych kwasów: pszennych, żytnich, razowych.
    Csm    Produkty na Tłusty czwartek objęte promocją...
    Geth Jakość i uniwersalność myjki Guggenberger potwierdzają liczne montaże w Polsce.
    Jabex    Nie przynudzaj, nadzienie to nie tylko marmolada.
    Komplet Polska    KOMPLET na Karnawał i Tłusty Czwartek - mieszanki Bellkule, faworki, świeżynka 20...
    Kruszwica    Maestro Sol - najbardziej zaawansowana frytura na rynku.
    Magorex    Smażalniki i nadziewarki do pączków
    Modecor Nowy katalog Modecor 2017. Odkrywaj piekno dekoracji, każdego dnia.
    Pfahnl Polska    koncentraty/ciasta, polepszacze do ciast i pieczywa, chlebowe mixy, produkty BIO
    Plus    Najlepsze wyrobi mąk z Zespołu Młynów Jelonki.
    Uniferm Polska    Pyszna perłowa pokusa. Mieszanki UNIFERM Quarkperlen.
    Unifet    Vita FRYT niezbędna frytura na Tłusty Czwartek

    Pozostałe
    Flash News
    Hurtownie Partnerskie
    Idealny gadżet reklamowy
    Instalacje termoolejowe – montaż powierz profesjonalistom
    Będzie łatwiej prowadzić firmę? Jakie zmiany czekają nas w 2017 r.

    Wydarzenia
    Targi Expo Sweet
    Targi Sweet Targi
    Targi Mazury HoreCa
    Targi Food Expo
    Targi WorldFood
    Targi Bakepol
    Targi Food to Go

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam Mistrza Dekoracji #03

    Katalog reklam Mistrza Dekoracji #03

    Indeks firm

    Ambasador
    Bakels
    Barbara Luijckx
    Barry Callebaut Polska
    FoodColours
    Gastrowypożyczalnia
    PAN Centrum Słodkiej Dekoracji
    PapilArt
    Plus
    Sempre
    Targi Sweet Targi
    Torcik.net

     

    Zobacz na ISSUU katalog reklam numeru #03 lub ściągnij plik PDF (29MB)

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Dekoracji
  • „Wszystkie smaki Skandynawii”

    „Wszystkie smaki Skandynawii”

    Inspirujesz się skandynawskim stylem życia i smakiem? Cenisz celebrację posiłków, w których chleb jest równie ważny jak kieliszek dobrego wina? W listopadzie pojawiła się książka „Wszystkie smaki Skandynawii” autorstwa słynnego restauratora i właściciela kilkunastu piekarni rzemieślniczych – Clausa Meyera.

    Książka, choć na wskroś kulinarna, zawiera wiele przepisów na skandynawskie słodkie wypieki i chleb. Sam autor podkreśla, że w Skandynawii potrawy to nie wszystko, potrzebne jest również pieczywo, które powinno się jeść praktycznie do każdego posiłku. Tego zwyczaju nauczył się za młodu, kiedy mieszkał we Francji. Tam większość dań, jakie jadał, to zupy i dania duszone, do których chleb pasował idealnie. Meyer podkreśla również dobroczynne działanie pieczywa na układ pokarmowy człowieka, zwłaszcza dobrze przygotowanego chleba razowego, które daje uczucie sytości dzięki dużej zawartości błonnika.

     

    Duński restaurator oparł swoją książkę na czterech zasadach: jedz chleb, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. Postawił na naturalność, świeżość i sezonowość, co widać w układzie publikacji podzielonej na 4 rozdziały: wiosna, lato, jesień i zima.

    Co znajdziemy w książce? Przede wszystkim smaki charakterystyczne dla danej pory roku. Claus Meyer w swojej najnowszej książce po prostu podaje pory roku na talerzu. Wiosną możemy spróbować aromatycznego pieczywa, m.in. ciemnego chleba żytniego, szwedzkiego chleba z syropem czy chleba jęczmiennego. Latem pachnące słodkości: tort rabarbarowy, lody z maślanki z cytryną i wanilią, tarta migdałowo-czekoladowa z truskawkami i lekko ubitą śmietanką, a także muffiny ze śliwkami i deser agrestowy. Jesienią oczaruje nas szarlotka z orzechami laskowymi i wanilią, zawijańce cynamonowe i sorbet gruszkowy, a zimą rozgrzeją bułeczki z rodzynkami albo w wersji z tartą marchewką i pestkami słonecznika, duńskie pączki z pomarańczą i kardamonem, a na koniec pudding z chleba z jabłkami i sułtankami. Choć wiele z tych nazw brzmi iście polsko, to kryje się w nich nordycki smak. Ta książka w niezwykły sposób opisuje trudną kulinarną historię Skandynawii, a także oddaje to, jak bogate i różnorodne są te kraje. 

     ***

    Claus Meyer jest współzałożycielem i współwłaścicielem kopenhaskich restauracji Noma, Radio, Studio i Almanak. Należy do niego również kilkanaście rzemieślniczych piekarni i delikatesów, sad, mikrofabryka octu, palarnia kawy oraz agencja pośrednictwa pracy, obsługująca najlepsze restauracje świata, reprezentująca ponad dwudziestu szefów kuchni. Ponadto Meyer szefuje akademii kulinarnej, założył fundację Melting Pot i prowadzi wykłady z zakresu odpowiedzialności społecznej wielkich korporacji. Opublikował czternaście książek kucharskich. Był gospodarzem duńskiej wersji międzynarodowego programu telewizyjnego „Nowe skandynawskie gotowanie”, pokazywanego w ponad pięćdziesięciu krajach.

    Tytuł: Wszystkie smaki Skandynawii
    Autor: Claus Meyer
    Premiera: 23 listopada 2016 r.
    Oprawa: twarda
    Wydawnictwo: Buchmann


    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Claus Meyer / Buchmann
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe