25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Formy ze stali kwasoodpornej to od ponad 12 lat wybór najlepszych piekarzy na rynku, którzy dbają nie tylko o dobry skład pieczywa, ale również o wypiek w materiałach z „pełnym atestem” (w przeciwieństwie do aluminium i AluSteel formy ze stali kwasoodpornej posiadają atest do kontaktu z potrawami kwaśnymi).
Wzmacniane formy kwasoodporne marki Korzeniewscy są dostosowane do potrzeb klientów i w całości spawane (NIE zgrzewane!).
FORMY PIEKARNICZE wykonujemy głównie ze stali kwasoodpornej w gat. 304 (1.4301) (dopuszczone do wypieku każdego rodzaju pieczywa). Na życzenie Klientów produkujemy formy wypiekowe aluminiowe w gat. 5754 (PA11) z zaznaczeniem że są nie dopuszczone do kontaktu z żywnością o pH<4,5.
KORZENIEWSCY to sprawdzony i pewny producent form piekarniczych wytwarzanych według indywidualnych potrzeb Klienta.
W tym dziale oferujemy Państwu:
formy ze stali kwasoodpornej do każdego rodzaju chleba na zakwasie
formy z aluminium do pieczywa o odczynie pH<4,5
foremki kwasoodporne do ciast i chlebów domowych
keksówki oraz formy do pasztetów
formy pojedyncze z rączkami na wózki do pieców obrotowych
inne nietypowe formy pojedyncze
Wybierając nasze produkty macie Państwo pewność, że kupujecie solidne, trwałe formy piekarnicze kwasoodporne wykonane wyłącznie z bezpiecznych materiałów z aktualnymi atestami.
Zestawy form piekarniczych kwasoodpornych „do sztaplowa” produkowane są zawsze wg indywidualnych potrzeb Klientów. Formy te posiadają specjalne wcięcia i wzmocnienia co ułatwia sztaplowanie. Zajmują dużo mniej miejsca niż zestawy „proste”. Zespoły wyposażone są w rączki w profilu zamkniętego przez co nie ma miejsc, w których zbierają się resztki ciasta. Całość jest starannie spawana (nie są zgrzewane!) i czyszczona (nie ma przebarwień po spawaniu!)
Biorąc pod uwagę to, że: ● formy zespolone ze stali nierdzewnej są niedopuszczone do kontaktu z żywnością ● zespoły piekarnicze aluminiowe nie mogą być stosowane do pieczywa które ma pH<4,5 ● zestawy form wypiekowych z AluSteel tak samo jak aluminiowe są niedopuszczone do kontaktu z żywnością o pH<4,5 ● powłoki nieprzywieralne w bardzo łatwy sposób mogą ulec uszkodzeniom
Najlepszym wyborem są formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej, ponieważ: ● w formach ze stali kwasoodpornej można wypiekać każdy rodzaj pieczywa ● stal kwasoodporna nie wchodzi w reakcje chemiczną z produktami o pH<4,5 ● formy ze stali kwasoodpornej gwarantują długotrwałą niezawodną jakość bez korozji
Piekarzu używając form ze stali kwasoodpornej możesz spokojnie powiedzieć swoim Klientom, że nie narażasz Ich na utratę zdrowia!
Formy ze stali kwasoodpornej są najlepszym wyborem dla branży piekarniczej.
Biorąc pod uwagę to, że: ● formy i zestawy wypiekowe ze stali nierdzewnej nie posiadającej w składzie niklu są niedopuszczone do kontaktu z żywnością ● formy i zespoły piekarnicze aluminiowe nie mogą być stosowane do przygotowywania pieczywa które ma pH<4,5 ● formy i zestawy form wypiekowych z AluSteel tak samo jak formy aluminiowe, są niedopuszczone do kontaktu z żywnością o charakterze mocno kwaśnym o pH<4,5 ● formy i zestawy form z powłokami nieprzywieralnymi w wielu przypadkach należy dodatkowo natłuszczać a powłoki w bardzo łatwy sposób ulegają uszkodzeniom
Najlepszym wyborem są formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej, ponieważ: ● w formach ze stali kwasoodpornej można wypiekać każdy rodzaj pieczywa ● formy kwasoodporne można myć każdym sposobem bez narażania na korozję ● chleb wypiekany jest w sposób naturalny bez konieczności używania dodatkowych powłok, które łatwo ulegają uszkodzeniom ● stal kwasoodporna nie przenosi niepożądanych smaków i zapachów oraz nie wchodzi w reakcje chemiczną z produktami o pH<4,5 ● formy i zestawy form kwasoodpornych gwarantują długotrwałą niezawodną jakość bez korozji
Formy i zestawy piekarnicze produkujemy wg indywidualnych potrzeb Klientów w dwóch wariantach: ● wariant „prosty” – wersja ekonomiczna – formy z prostym paskiem bocznym bez możliwości sztaplowania ● wariant „do sztaplowania” – wersja ze specjalnymi wcięciami i wzmocnieniami – zajmują dużo mniej miejsca
Piekarzu używając form ze stali kwasoodpornej możesz spokojnie powiedzieć swoim Klientom, że nie narażasz ich na utratę zdrowia!