...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Magazyn Hipoalergiczni sierpień 18

    Magazyn Hipoalergiczni sierpień 18

    Magazyn Hipoalergiczni 15 (18) Sierpień 2018

    • Viola Śpiechowicz opowiada o tym, jak projektant mody może zachęcać do eko wyborów
    • prof. Bożena Cukrowska – o celiakii, nieceliakalnej nietolerancji glutenu oraz alergii na gluten
    • dr Mirosław Mastej opowiada o sposobach diagnozowania Candida albicans – cz.2
    • dr Danuta Myłek pokazuje różnice pomiędzy alergią pokarmową a nietolerancją pokarmową
    • dr Anna Strumnik-Filipek przybliża meandry diagnostyki molekularnej i jej zalety
    • mgr Ewa Kilian opracowała listę konserwantów kosmetycznych i podzieliła je na złe i dobre
    • mgr Agnieszka Kaniewska przybliża dietetyczne zalety spożywania odpowiedniej ilości wapnia
    • mgr Julia Żurek mówi o istocie spożywania cynku w kontekście odporności
    • mgr Monika Ptak-Korbacz zdradza ciekawe patenty ajurwedyjskie na normalizację dziecięcej odporności
    • fizjoterapueta Marcin Miecznikowski podpowiada, jak dobrać materac, by wyspać się bez alergii i bólu pleców
    • historyk Alice Delemare przedstawia sensacyjną historię mleka modyfikowanego na świecie
    • HISTORIA PRAWDZIWA – tym razem o ojcu, który zaprojektował skuteczne środki piorące
    • AKCJA SPOŁECZNA „Zbieramy Słoiki” rusza 18 sierpnia podczas Targów Zero Waste w Trójmieście
    • KAMPANIA EDUKACYJNA „Czas na Wzrok” to zachęta do kontroli stanu zdrowia Twoich oczu

    Magazyn Hipoalergiczni to przełomowa publikacja na polskim rynku, która pokazuje czytelnikowi jak żyć lepiej, zdrowiej i szczęśliwiej. Magazyn powstał z myślą o alergikach, astmatykach i osobach z atopią, skierowany jest jednak do wszystkich, którym bliski jest temat zdrowia i ekologii. Obok rzetelnych porad i artykułów naukowych, można tu znaleźć także wywiady inspirujące do wyjścia z alergii, konkursy z nagrodami i przepisy prosto od blogerów. Magazyn prezentuje też inicjatywy i produkty, które mieszczą się w nurcie eco i organic, a także takie, które ułatwiają życie alergikom i astmatykom.

    redakcja@hipoalergiczni.pl

    www.hipoalergiczni.pl/prenumerata

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Happy Evolution
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 15,00 zł

  • Mistrz Branżylipiec-sierpień 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branżylipiec-sierpień 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Cała w mące – Monika Walecka, Chlebowa Królowa Polski
    Madame Caramel. Przewodniczka po francuskich smakach – rozmowa z Kasią Sudą-Tomaszewską
    DNA smaku – rozmowa z Renatą Januszewską, sensorką smaku

    Ludzie i ich pasje
    Pracownia pełna dzieci
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Adriana Głuchowska

    Efektywne zarządzanie
    Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa – tradycja w nowoczesnym wydaniu

    NEW! Rzemiosło przyszłości
    Przyszłość: bardziej roślinna, mniej glutenowa
    Recepta na zdrowe i szczęśliwe społeczeństwo – rozmowa z Żanetą Geltz, redaktor naczelną magazynu „Hipoalergiczni”
    Putka teraz także bez glutenu – rozmowa ze Stefanem Putką, współwłaścicielem Piekarni Cukierni Putka
    Natchnione dania bez glutenu – rozmowa z Weroniką Madejską, autorką bloga Natchniona.pl
    Bezglutenowcy rosną w siłę. Gluten Free Expo
    Siła dobrej diety – rozmowa z pięcioboistką Oktawią Nowacką
    Warto czytać
    Wegańskie zamienniki tradycyjnych surowców
    Wegańsko niekoniecznie musi oznaczać drogo

    Druga strona słodyczy – receptury
    Wegańskie ciasteczka
    Kokopralinki
    Mus gianduja
    CzekolaMus
    Mousse de chocolat
    Czekoladowe brownie jaglane
    Sernik śmietankowy z borówkami
    Tarta budyniowa
    Pomarańczowe marzenie
    Pianka dla wymagających
    Wegański keks

    Kulisy produkcji
    Szkoła Piekarstwa Wiesława Kuci, Lekcja 4.Pszenno-żytni chleb na zakwasie z kurkumą i bakaliami
    Najwyższa elastyczność w zakresie wypieków rustykalnych
    Pieczywo na grilla
    Maszyny, urządzenia i wyposażenie – przegląd oferty rynkowej
    Efektywny i skuteczny sposób magazynowania koszy

    Sprzedaż i ekspozycja
    Co nowego lodowego

    Flash News

    Zachęcamy do wykupienia prenumeraty lub numerów archiwalnych.


    Indeks reklam
    BakerLink
    Biostar
    Cake Festival Poland
    Fritsch Polska
    Geth
    Hipoalergiczni
    Ibis
    IbisArt
    Jackowski
    Kruszwica
    Lebo
    Lesaffre Polska
    Magorex
    MMB Bartkowiak
    Targi Polagra-Tech
    Uniferm Polska
    Ulma Packaking Polska
    Wachtel
    Wiesheu Polska
    Zeelandia

     

    do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Pompa D-MAX

    Pompa D-MAX

    Pompa D-MAX przeznaczona jest do transportowania, przepompowania mas płynnych oraz produktów z kawałkami, np. owoców. Bardzo delikatny sposób pompowania zapewnia szybkie transportowanie produktu bez utraty jego jakości.

    Zalety:
    transportowanie produktu bezpośrednio z dzieży do urządzenia dozującego,
    zachowanie ciągłości w produkcji przemysłowej,
    delikatny system transportu,
    bardzo prosta w czyszczeniu,
    konstrukcja wykonana w całości ze stali kwasoodpornej.


    Dane techniczne: wysokość podniesionej pompy 636 mm, wysokość zamkniętej pompy 1876 mm,
    sterowanie pneumatyczne.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mechanika Maszyn Bartkowiak
    sprzedawca
    MMB Bartkowiak
  • Fortuna 4 automat

    Fortuna 4 automat

    Dzielarka FORTUNA jako jedyna łączy precyzję mechanicznego procesu dzielenia i zaokrąglania, imitując obróbkę ręczną.

    Najwyższej klasy materiały użyte w produkcji oraz precyzja wykonania gwarantują jej długowieczność.

    Ceniona na całym świecie jest nieodzownym wyposażeniem piekarni i cukierni.

    Urządzenie jest po kapitalnym remoncie z NOWYM nożem ze stali kwasoodpornej.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mechanika Maszyn Bartkowiak
    sprzedawca
    MMB Bartkowiak
  • Miesiarki MS

    Miesiarki MS

    Miesiarka spiralna MS to na polskim rynku najnowszej generacji urządzenie do miesienia ciasta.

    Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w budowie maszyn oraz sugestiom klientów z branży piekarniczej i cukierniczej powstało urządzenie spełniające wszystkie normy bezpieczeństwa oraz parametry techniczne mniemożliwe do osiągnięcia w innych miesiarkach.

    Rozwiązania konstrukcyjne zapewniają intensywne i wydajne mieszanie ciasta oraz uzyskanie najlepszych jego parametrów technologicznych poprzez idealne napowietrzenie i spulchnienie z dokładnym wymieszaniem surowców.

    Zalety: indywidualny mdobór prędkości obrotów miesidła w zakresie 40-300 obrotów/min, programowanie 20 receptur (w każdej recepturze możliwość 7-krotnej zmiany prędkości i czasu), zapisywanie nazw produktów w menu, sterowanie wszystkimi funkcjami z poziomu pulpitu.

    Proponujemy również wykonaniem w pełni nierdzewne.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mechanika Maszyn Bartkowiak
    sprzedawca
    MMB Bartkowiak
  • Dzielarka do ciasta DSA

    Dzielarka do ciasta DSA

    Przeznaczona jest do dzielenia luźnych ciast żytnich, mieszanych, cukierniczych na kęsy o masie 150-1400 g i dozowania do foremek wypiekowych.

    Układanie kęsów następuje w sposób bezpośredni do podstawionej formy lub w opcji zsynchronizowanej za pomocą transportera przesuwającego formy pod głowicę dzielącą maszyny.

    System odbioru stanowi inny zespół urządzeń, kompatybilny z taktem pracy dzielarki.

    Dzielarka tej konstrukcji należy do typu dzielarek z programowanym rytmem pracy i może współpracować w synchronizacji z przelotową komorą fermentacyjną oraz piecem tunelowym.

    Wydajność: 20-35 szt./min 5-26 kg oraz masa kęsa ciasta: 150-800 g lub 400-1400 g.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    IBISART
    sprzedawca
    IBISART

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe