...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Przysmak świąteczny

    Przysmak świąteczny

    Składniki:

    500 g Fiorfiore Chocomufin - ciasto czekoladowe                       
    200 g Jaja                       
    180 g Premium Frit - tłuszcz słonecznikowo - palmowy                       
    90 g Woda                       
    4 g Cynamon                         
    4 g Goździki                         
    100 g Słonecznik prażony                       
    100 g Ariba Fondente Gocce - kropelki czekoladowe                       
    100 g Pestki dyni prażone                       
    100 g Skórka pomarańczowa                       
    100 g Rodzynki                       
    30 g Sezam lub siemie lniane                       

    Sposób przygotowania

    Fiorfiore Chocomufin, jaja, Premium Frit, wodę oraz przyprawy korzenne wymieszać 3 minuty na średnich obrotach, a następnie dodać pozostałe składniki. Za pomocą worka cukierniczego szprycować ciasto na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, posypać sezamem lub siemieniem lnianym i odpiec w temperaturze 200ºC przez 10 minut.

    Więcej
  • Korzenny Zwijaniec z kremem

    Korzenny Zwijaniec z kremem

    Blaty korzenne / 3 blaty 40 x 60 cm

    1500 g KOMPLET Korzenne Soft 
    520 g olej roślinny 
    680 g jaja 
    450 g woda 
    ----------------------------
    3150 g

    Składniki połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować w postaci blatów na papiery. Upiec.

    czas  mieszania:  3 minuty
    temp. pieczenia:  250 °C
    czas pieczenia: 6 minut

    Warstwa  owocowa:

    1000 g powidła śliwkowe 
    50-100 g KOMPLET Stabilizator Neutralny 
    -----------------------------
    1100 g


    Składniki połączyć i wymieszać. Powidła rozsmarować na trzy blaty korzenne, następnie zwinąć w rulon od krótkiej strony blatu (rulon składa się z trzech blatów korzennych). Po schłodzeni pokroić w plastry o grubości ok. 4 cm
    i ułożyć płaską stroną na cienką warstwę okruszków biszkoptowych.

    Warstwa  kremu:

    2000 g woda 
    700 g KOMPLET Krem Bravo 
    ---------------------------------
    2700 g
    -------------------------------
    6950 g
    łączna ilość 

    Składniki połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą gęstego mieszadła. Gotowy krem nanieść na wierzch „plastrów” korzennych za pomocą worka cukierniczego, uzyskując dowolny kształt i formę.

    czas  mieszania:  5 minut

    Dekoracja:

    Wierzch udekorować dowolnymi elementami czekoladowymi.

    Więcej
  • Makówka w cieście czekoladowym

    Makówka w cieście czekoladowym

    Ø  18 cm, 8 szt.

    Blaty  czekoladowe / 2 szt. 40 x 60 cm

    1000 g KOMPLET Czekoladowe Soft  
    600 g olej roślinny 
    500 g jaja 
    300 g woda 
    ------------ 
    2400 g

    Składniki ciasta połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować na 2 papiery do wypieku, upiec. Boki i spód foremek Ø 18 cm wyłożyć papierem i ciastem czekoladowym.

    czas  mieszania:   3 minuty
    temp. pieczenia:   230 °C
    czas pieczenia:  6 minut

    Ciasto makowe:

    1500 g KOMPLET Makówka  
    670 g jaja 
    450 g margaryna kremowa 
    300 g woda 
    1200 g jabłka prażone (kostka ) 
    ------------------------
    4120 g
    ------------------------
    6520 g łączna ilość 

    Wszystkie składniki z wyjątkiem jabłek połączyć i napowietrzyć na średnim biegu miksera. Pod koniec mieszania dodać jabłka. Gotowe ciasto nanieść do form z ciastem czekoladowym. Upiec.

    czas  mieszania:   8 minut
    temp. pieczenia:   190 °C
    czas pieczenia:  40 minut

    Dekoracja:

    Wierzch udekorować  KOMPLET Neuschnee i elementami czekoladowymi.

    Więcej
  • Nagrody - Prenumerata

    Nagrody - Prenumerata

    Nagrody dla prenumeratorów magazynu Mistrz Branży ufundowane przez firmę Prospona to:

    - 2 zestawy: Szarlotka Jabłko prażone, Powidła śliwkowe, Masa makowa, Frużelina® wiśnia, Skórka pomarańczowa w syropie, Nożyk, Fartuszek, Długopis, Smycz

     

    Nagrody dla prenumeratorów magazynu Mistrz Branży ufundowane przez firmę Lebo to:

    - 2 komplety rantów aluminiowych do wypieku tortów. W komplecie 4 szt rantów o wym 30, 26, 22, 18 cm , wys. 7 cm
       Kształty: okrągłe, kwadratowe, serca, ( mogą też być gwiazdy, sześciokąty, kwiaty )

     

    Nagrody dla prenumeratorów magazynu Mistrz Branży ufundowane przez firmę VOIGT to:

    6 zestawów  preparatu w sprayu do usuwania wszelkich tłustych plam i olejowych zabrudzeń GASTRO-SPRINT VC 652 + zapach świąteczny

     

     


    Więcej
  • Torcik Magiczna Gruszka

    Torcik Magiczna Gruszka

    Tortownica, średnica 18 cm

    Ciasto:


    Składniki:
    1 blat ciasta kruchego (o wadze ok. 80 g), przygotowany według przepisu z receptury podstawowej*
    2 blaty biszkoptowo – orzechowe (o wadze ok. 50 g każdy), przygotowane według przepisu z receptury podstawowej**
    20 g  konfitura morelowa
    200 g gruszki z syropu w cząsteczkach

    Masa śmietanowa magiczna gruszka:


    Składniki:
    50 g stabilizator Alaska-express Magiczna Gruszka
    60 g woda, ok. 25˚C
    250 g ubita, niesłodzona śmietana

    Sposób przygotowania:
    Stabilizator Alaska-express Magiczna Gruszka rozpuścić w wodzie, a następnie połączyć z ubitą, niesłodzoną śmietaną.

    Dekoracja:


    Składniki:
    5 g złota pasta żelowa Gold Sparkle
    10 g Cristaline klarowna polewa cukiernicza (na zimno)
    50 g gruszki z syropu

    Sposób przygotowania:
    Wypieczony blat ciasta kruchego posmarować konfiturą morelową i nałożyć na niego blat ciasta biszkoptowego-orzechowego nasączonego nakropką. Następnie wyłożyć kawałki gruszek oraz masę śmietanową magiczna gruszka i przykryć drugim blatem ciasta biszkoptowo-orzechowego nasączonego nakropką. Na wierzch wyłożyć resztę musu magiczna gruszka, wyrównać boki boki. Dekorować polewą Cristaline, Gold Sparkle i gruszkami według uznania.


    *Ciasto kruche:


    Składniki:
    1000 g Ciasto Kruche
    400 g  PRIMA cukiernicza margaryna
    50 g woda
    50 g jaja 

    Sposób przygotowania:
    Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach mieszadła 2-3 minuty. Uformować spody o grubości ok. 3-4 mm. Piec w temperaturze około 200°C przez około 12-15 minut.

    **Ciasto biszkoptowo-orzechowe:


    Składniki:
    1000 g BRAUN Bisquick Plusciasto biszkoptowe
    600 g jaja
    200 g woda
    100 g Pasta orzech laskowy

    Sposób przygotowania:
    Wszystkie składniki ubić na wysokich obrotach mieszadła przez około 5 minut. Piec w temperaturze 180°C przez około 25-30 minut.

    Więcej
  • Torcik Piernikowy

    Torcik Piernikowy

    Skład:

     

    Ciasto piernikowe:

    1500 g SUPER PIERNIK   
    450 g Jaja   
    300 g Olej   
    300 g Woda   
    300 g Marmolada   
    100 g Miód   
    50 g Kawa Inka   

    Podgrzać wodę (temp. ok. 50°C ), połączyć z marmoladą, miodem i resztą składników, a następnie mieszać przez około 3 min. na średnich obrotach (nie ubijać). Przełożyć ciasto na blachę i piec przez ok. 40-45 min. w temp. 180°C.

    Nadzienie wiśniowe:

    1000 g Wiśnie   
    1000 g Woda lub sok   
    200 g Cukier   
    110 g SUPER KLAR   

    Masa bakaliowa:

    150 g Orzech Włoski   
    200 g Migdały   
    20 g Skórka pomarańczowa   
    300 g Rodzynki   
    100 g SUPER VANILA   
    800 g PROVENDA DARK EXTRA   
    300 g Śmietana   
    300 g Mleko   

    Śmietanę i mleko zagotować, dodać czekoladę i krem SUPER VANILA, a następnie dodać bakalie i przemieszać.

    Sposób przygotowania:

    Wypieczony piernik przecinamy  wzdłuż na dwie połowy. Dolną smarujemy nadzieniem wiśniowym, przykrywamy drugą warstwą piernika i na wierzch wylewamy masę bakaliową. Całość zamrażamy. Po zamrożeniu napylamy czekoladą tak, aby uzyskać efekt zamszu. Boki tortu dekorujemy ozdobnym paskiem czekoladowym, a z wierzchu zdobimy torcik elementami z marcepana i suszonymi pomarańczami.

    Smacznego.

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe