...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Pieczywo Kornelki Free

    Pieczywo Kornelki Free

    Mix do pieczywa z ziarnami i płatkami zbóż z dodatiem aromatycznego kopru.

    Złocista, chrupiąca skórka i delikatny miękisz gotowych wypieków.

    Uniwersalny charakter mieszanki, nadaje się do wypieku chleba, bułek i przekąsek.

    Czysta etykieta!

    Więcej
  • Mistrz Branży grudzień 2019

    Mistrz Branży grudzień 2019

    W najnowszym wydaniu – jak to na wigilijnym stole – przeplata się mnóstwo słodkości wraz z wytrawnymi akcentami. Zachwycamy się pięknymi opakowaniami, uczymy efektywnej sprzedaży i wsłuchujemy się w to, co kucharze mają do powiedzenia cukiernikom.

    A – wbrew pozorom - mają sobie do powiedzenia całkiem sporo! Sól i cukier mają ze sobą znacznie więcej wspólnego, niż tylko biały kolor. O tym, jak blisko jest z kuchni do cukierni opowiadają nam właścicielki warszawskiej cukierni Kukułka – Kasia Błońska i Dominika Krzemińska, dwie restauratorki, które połączyły siły, by stworzyć słodkie miejsce, gdzie smak ukryty jest w bardzo prostej formie. Bez, serników i wielkanocnej paschy, która jest tu serwowana, mimo że za oknem grudzień! Jak się okazuje, dobre relacje są podstawą prowadzenia biznesu.

    Stąd też relacjom kucharzy i cukierników poświęcamy sporo miejsca w tym wydaniu. Nasi rozmówcy zdradzili  nam, czego zazdroszczą sobie mistrzowie obu tych branż, a także czy warto siebie podpatrywać przy pracy i wymieniać się sprzętami oraz surowcami. 

    O tej wymianie noża na worek cukierniczy wie sporo Kacper Barzyk, który również przeszedł z kuchni do cukierni. I z Polski do Barcelony, a konkretnie do Bee Chef Pastry School, w której jest asystentem samego Hansa Ovando. Nam opowiedział o tym jak w niezwykle krótkim czasie spełniło się jego marzenie. A także o tym, czym polskie cukiernie wyróżniają się na tle hiszpańskich i dlaczego zakwas w cieście jest bardziej interesujący, niż mus w monoporcji.

    Budowaniu dobrych relacji zawsze sprzyja dobre jedzenie. Tego nie zabraknie w waszych cukierniach i na waszych wigilijnych stołach, jeśli zainspirujecie się którąś z receptur, którą znajdziecie w tym wydaniu. Nasi mistrzowie zadbali o bardzo bogaty przegląd zarówno piekarski jak i cukierniczy w tradycyjnym, jak też nowoczesnym wydaniu. Znajdziecie tam wyjątkowe receptury, np. na chleb.

    Wśród jadalnych arcydzieł nie mogło zabraknąć i jegomości – piernikowego domka, który jest ozdobą wielu cukierniczych witryn i nie tylko! Jak powstaje taka budowla? Swoje sposoby zdradziła nam Ewa Drzewicka, która podzieliła się swoimi sposobami na odpowiednio przygotowany lukier, ciasto oraz technikę zdobienia.

    To, co smaczne smakuje jeszcze lepiej w pięknym opakowaniu! W tym numerze nie mogło zabraknąć również materiału o tym ważnym akcencie, który nabiera znaczenia właśnie w czasie Świąt, gdy jedzenie również często staje się prezentem. Jakich opakowań oczekuje współczesny klient i dlaczego warto nawiązać relacje z artystami? O tym przeczytacie w materiale Ewy Siudy-Szymanowskiej. 

    Sztuką jest jednak dziś nie tylko stworzyć piękne i apetyczne produkty, lecz także je sprzedać. Co prawda, ta znacznie wzrasta w grudniu, ale nie jest łatwo wybić się pośród oferty wielu innych lokali. Jakich narzędzi użyć do podniesienia efektywności sprzedaży? Jak tworzyć akcje promocyjne skrojone na świąteczny apetyt klientów? Przyczytajcie koniecznie materiał Świąteczne podkręcanie sprzedaży.

    Na koniec zachęcamy Was do skorzystania z naszej świątecznej oferty, w której dla naszych stałych czytelników mamy voucher na styczniowe szkolenie z Sławomirem Korczakiem oraz ciekawe propozycje książkowe. Szczegóły znajdziecie tutaj >>> KLIK! 

    Zostawiając Wam garść prezentów, składamy również pachnące piernikiem życzenia - słodkich, ale i wytrawnych Świąt Bożego Narodzenia! Niech te Święta będą szukaniem piękna w tym, co dookoła nas i drugim człowieku.

     

    SPIS TREŚCI

    Mistrz Branży na święta
    Kieruje nami prostota – rozmowa z Kasią Błońską i Dominiką Krzemińską, właścicielkami cukierni Kukułka 
    Inżynieria ciastka – rozmowa z Kacprem Barzykiem, asystentem Hansa Ovando w Bee Chef School
    Słodko-słony duet – kucharz i cukiernik przy wspólnym blacie
    Biznes i marketing w tortach artystycznych – rozmowa z Ulą Stępniak, pomysłodawczynią Słodkiej Konferencji
    Czytamy książki
    Sztuka opakowania 
    Świąteczne podkręcanie sprzedaży 
    Cieszyńskie skarbeńka
    Piernik – dlaczego warto mieć je w ofercie cukierni?
    Piernik zamiast cegły, czyli o sztuce budowania świątecznych domków
    Więcej piękna w chlebie: Zimowe inspiracje Katarzyny Marciniak

    W świątecznym nastroju - receptury
    Raspberry Crown
    Świąteczna Korona
    Green Forest
    Małopolski cwibak z fasoli
    Wigilijny miodownik
    Chleb Słoneczny blask
    Chleb galicyjski z nutą Beneluksu
    Chleb z orzechami włoskimi i słodem
    Chleb z rodzynkami i ziarnami kolendry
    Chleb bożonarodzeniowy
    Kornetto z pradawnych zbóż

    Receptury firmowe
    Świąteczna przekąska piernikowa z dodatkiem świeżej pomarańczy
    Czekoladowy muffin
    Keks szlachecki
    Ciastka Czekoladowe
    Świąteczne brownie w wegańskim stylu
    Wiśniowa makówka

    Flash News

     

    NOWE WYDANIE DOSTĘPNE prenumeracie >>

     

    Zobacz online Katalog reklam (okienko poniżej) 
    lub pobierz katalog reklam >>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Pump Sprays – pyłki w sprayu

    Pump Sprays – pyłki w sprayu

    Barwniki w formie proszku z efektem połysku, o różnej grubości ziaren, dostosowane zarówno do aerografów, jak i do pracy z pędzelkiem, są już z pewnością znane szerokiemu gronu odbiorców. Można używać ich na sucho, ale również na mokro po wymieszaniu z alkoholem.

    Od niedawna ten wariant produktu dostępny jest również w opakowaniu z pompką – proszek wydobywa się z niego w postaci delikatnej chmurki, dając efekt subtelnie połyskującego muśnięcia.

    Produkt idealny do spektakularnego wykończenia cukierniczych dzieł, znajdziecie  na półkach sklepowych w opakowaniach 5 i 10 g. Do szerokiej gamy kolorów dołączyły ostatnio bardzo pożądane różowe i brzoskwiniowe złoto.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Food Colours
    sprzedawca
    Food Colours

    Cena do negocjacji

  • Choco Airbrush Colours

    Choco Airbrush Colours

    Absolutna nowość – próżno szukać podobnego produktu na polskim rynku. Barwniki płynne, na bazie alkoholu, dostosowane do pracy z aerografem na powierzchniach mas tłustych, jak czekolada, masy maślane czy masło kakaowe. Dostępne w czternastu kolorach w wersji matte i w dziesięciu w wersji pearl – wszystkie stworzone na barwnikach naturalnych i nieazowych.

    Dzięki dwóm opcjom w zależności od pożądanego efektu możemy nie tylko nadać dekorowanej powierzchni kolor, ale również połysk. Doskonale kryją, tworzą na czekoladzie jednolitą powłokę, która szybko wysycha, nie brudzi i pozostaje trwała. W ofercie producenta znajdziecie produkt w wygodnej butelce o pojemności 60 ml z dozownikiem.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Food Colours
    sprzedawca
    Food Colours

    Cena do negocjacji

  • Mikser 8 litrów SP-800A

    Mikser 8 litrów SP-800A

    Oferowane miksery są trwałe, niezawodne i bezpieczne. Gwarantują wygodną, bezawaryjną pracę w każdych warunkach i przez długie lata.

    Dzięki zastosowaniu komponentów najwyższej jakości, wszystkie modele objete są 2 letnią gwarancją.

     

    Nasze miksery cechuje

    • 2 LETNIA GWARANCJA 
    • cicha praca
    • łatwość obsługi i konserwacji
    • prosta acz wyjątkowo solidna i dopracowana konstrukcja
    • mocne silniki z utwardzanymi przekładniami
    • trzybiegowa przekładnia z obrotami większymi o ok. 25% w stosunku do maszyn innych firm

     

    Mikser SP-800A posiada:

    • cyfrowy zegar umożliwiający precyzyjne nastawienie czasu pracy
    • dźwiękowa sygnalizacja zakończenia zadanego czasu pracy
    • trzybiegowa przekładnia, silnik o mocy 0,18 KM
    • 8 litrowa nierdzewna dzieża z uchwytami
    • planetarny sposób pracy narzędzi roboczych
    • trzy narzędzia robocze: rózga, mieszadło płaskie i spiralne (hak) 
    • i spiralne (hak) 

     


     

    ZOBACZ, GDZIE PRACUJĄ NASZE MASZYNY

     

     

    Model

    Pojemność

    Moc

    Napięcie

    Waga

    Obroty 

    SP-500A

    5

    0,55

    230

    16

    180 do 640

    SP-800A

    8

    0,18

    230

    29

    132/235/421

    SP-100

    10

    0,24

    230

    65

    106/196/358

    SP-200

    20

    0,4

    230

    80

    106/196/358

    SP-22HI

    25

    0,55

    230

    110

    108/183/352

    SP-40HI

    40

    1,2

    380

    250

    99/176/320

    SP-50HI

    50

    1,5

    380

    270

    99/176/320

    SP-60HI

    60

    2,2

    380

    270

    99/176/320

    SP-80HI

    80

    3,75

    380

    455

    69/121/204/356

     

    Zapewniamu serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, a w uzasadnionych przypadkach urządzenie zastępcze.

     


     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mankiewicz
    sprzedawca
    Mankiewicz
  • Chleb codzienny

    Chleb codzienny

    Pieczywo na co dzień to koncept trzech tradycyjnych bochnów chleba w nowej odsłonie. Niecodzienne połączenia składników gwarantują nowe doznania smakowe.

    Chleb Codzienny zawiera pestki i sok z dyni, które nadają pieczywu nie tylko intrygujący kolor ale i oryginalny smak. Kontrastowe połączenie składników - kremowy i delikatny twaróg oraz nuta pieprzu podkreślają charakter chleba.

    Oferujemy również:
    Chleb Weekendowy to propozycja łącząca w sobie pomidory z ziarnami zbóż, a wszystko to podkreślone charakterystycznym aromatem słodu jęczmiennego.

    Trio zamyka Chleb Sielankowy będący fuzją soczystości kiełków pszenicy z charakterystycznym smakiem delikatnego siemienia lnianego.

     

    Więcej info w PDF

     

     

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe