...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Nadzienia pralinowe Croquant

    Nadzienia pralinowe Croquant

    Nadzienia pralinowe Croquant to gotowe do użycia masy cukiernicze na bazie czekolady, migdałów i chrupiących prażynek.

    Wysokiej jakości składniki zapewniają doskonałe walory smakowe.

    Produkty nadają się do zamrażania.

    Może być używana samodzielnie lub w połączeniu z innymi produktami.

    Doskonała do przekładania ciast, jako dodatek smakowy, jako nadzienie pralinek lub do dekoracji.

    Marka Marguerite znana we Francji już od 1919 roku jest partnerem mistrzów cukiernictwa, a teraz także w Polsce jest dostępna dla ambitnych artystów cukierniczych. Firma CSM Polska dzieląc  się pasją do cukiernictwa i wysoką jakością produktów zaprasza do odkrycia nowego  smaku z gamy nadzień pralinowych Croquant.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    CSM Polska
    sprzedawca
    CSM Polska
  • Ciasto Miętusek

    Ciasto Miętusek

    Ciasto biszkoptowo tłuszczowe o smaku mięty i zielonej herbaty

    Mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o smaku mięty i zielonej herbaty.

    Ciasto zachwyca apetycznym wyglądem, oryginalnością i niepowtarzalnym smakiem z wyważoną nutą słodyczy. Mieszanka idealnie nadaje się do komponowania ciast wykwintnych oraz lekkich o orzeźwiającej nucie.

    Zawartość zielonej herbaty w proszku (Matcha), podkreśla wyjątkowy aromat i zachęca do tworzenia receptur o orientalnym charakterze.

    Więcej
  • Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery

    Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery

    Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

    Dziś stoły w supermarketach uginają się od najróżniejszych produktów przez cały rok i wydawać by się mogło, że warzywa i owoce utraciły swoją sezonowość. Tylko czy truskawki kupione w styczniu smakują tak jak te przyniesione do domu w czerwcu? Odpowiedź na to pytanie znamy wszyscy. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho!, Daniel Coceancig, namawia do korzystania z tego, co w danym czasie najlepsze – z bogactwa owoców, ziół, orzechów. Wybierz składniki dostępne w różnych porach roku i stwórz prawdziwe arcydzieła cukiernicze w domowym zapleczu. Autor pokaże ci, jak wykonać je krok po kroku, uzyskać wspaniały i widowiskowy efekt, przy okazji oszczędzając czas i energię.

     

     

    Ciastecznik to zbiór oryginalnych przepisów opierających się na produktach sezonowych. Nieważne, czy goście zdecydują się wpaść do ciebie wiosną, latem, jesienią czy zimą – dzięki tej książce zawsze będziesz mieć w zanadrzu pomysł na pyszny deser. Przepisy w niej zawarte są proste i sprawdzone – przy ich użyciu nie tylko ciasto kruche i biszkopt, ale także te trudniejsze, parzone i francuskie, zawsze się udają. Pierwsze strony skrywają tajniki na podstawę wypieków, czyli różne rodzaje ciast. Kolejne są początkiem rocznej wędrówki przez coraz oryginalniejsze przepisy. Każdy z nich jest dla autora jak własne dziecko – owocem pasji i doświadczenia. Dlatego też przy wszystkich przepisach znajdziemy osobne wskazówki i rady, które pomogą wydobyć z wypieku to, co najlepsze.

    Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.

    Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.  

    Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos zabierz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.  

    Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze. 

    Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki nadające wypiekom niepowtarzalny charakter. Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. To właśnie nimi autor dzieli się z nami w swoim Ciasteczniku.  

     

    Daniel Coceancig
    Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery
    196 stron, oprawa twarda, cena 44,90 zł, Wydawnictwo Laurum
    Premiera 11 maja 2018 r.


    Ze wstępu:

    SEZONOWOŚĆ
    Często się zdarza, że pieczemy wtedy, gdy nadchodzą urodziny, imieniny lub z innej okazji zaprosiliśmy gości. Ja dobieram składniki do ciasta według pór roku i z jednej strony staram się korzystać z naszych polskich produktów sezonowych, lecz z drugiej strony bazuję na tym, co znajdę w sklepie. Truskawki dostaniecie teraz przez cały rok, ale czy zimą będą miały taki smak jak w maju? No i przede wszystkim, czy cena tych owoców będzie taka sama?

    W programie nauczyłem się tego, że zawsze warto korzystać z lokalnych składników i produktów. Nie chodzi tutaj o reprymendę od Michała Brysia za wykorzystanie suszonych ziół, lecz o smak. Nie boję się korzystać z mrożonych owoców, jednak musicie pamiętać, że jeżeli korzystacie z takiego produktu, musicie potraktować go po królewsku, by wydobyć każdą drobinkę aromatu.

    Styczeń: jabłka, gruszki, dynie, marchew, melon
    Luty: jabłka, gruszki, dynie, marchew
    Marzec: jabłka, gruszki, dynie, marchew
    Kwiecień: jabłka, gruszki, marchew, rabarbar
    Maj: rabarbar, truskawki
    Czerwiec: cukinia, agrest, czereśnie, wiśnie
    Lipiec: arbuz, maliny, porzeczka czerwona i czarna, morele, czarny bez
    Sierpień: brzoskwinie, nektarynki, poziomki, jagody, winogrona
    Wrzesień: śliwki, jeżyny, pigwa, żurawina, figi, orzechy
    Październik: gruszki, jabłka, śliwki, pigwa, granat
    Listopad: gruszki, jabłka, banany, pigwa, dynia
    Grudzień: gruszki, jabłka, śliwki, suszone owoce

    więcej >>

     

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe