25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Pasty cukiernicze do wypieków i lodów, nadzienia do pralin, kremów i deserów, wysokiej jakości koncentraty smakowe z naturalnych składników, puree i pulpy owocowe 90%, to wszystko stanowi niezbędne wyposażanie każdej dobrej cukierni i lodziarni. Ich wybór, a co najważniejsze jakość wpływa na końcowy produkt, a tym samy przekłada się na sprzedaż....
Z myślą o klientach detalicznych i klientach branżowych, którzy chcieliby spróbować lub nabyć mniejsze opakowanie pasty smakowej, wprowadziliśmy możliwość zakupy małych pojemniczków po ok. 250g profesjonalnych past cukierniczych do stosowania w kremach, masach, ciastach, ganache, musach i lodach. Wielkość opakowania daje możliwość wykorzystania pasty przy kilku recepturach.
250g Pasta migdałowa Mandorla Pernigotti 100% bez cukru 12092371 250g Pasta WANILIOWA z ziarenkami VANIGLIA TOP Pernigotti 12093183 250g PASTA KOKOSOWA Koncentrat Pernigotti 12094571 250g Pasta MANGO Pernigotti 12094511 250g Pasta MALINOWA Lampone Pernigotti 12094521 250g PASTA Z OWOCÓW LEŚNYCH Koncentrat Frutti Bosco Pernigotti 12094581 250g Pasta LIMONKOWA Lieme Pernigotti 12094812 250g Pasta pistacjowa 100% Pure Pernigotti bez cukru 12092005 250g Pasta 100% ORZECH LASKOWY prażony Nocciola Scura latta Pernigotti 12092020 250g Pasta GIANDUIA LATTA orzech laskowy, kakao Pernigotti 12092161 1kg Pasta KOKOSOWA Koncentrat Pernigotti 12094571 1kg PASTA Z OWOCÓW LEŚNYCH Koncentrat Frutti Bosco Pernigotti 12094581 1kg Pasta MANGO Pernigotti 12094511 1kg Pasta MALINOWA Lampone Pernigotti 12094521 1kg Pasta CIASTECZKOWA Crema Frollino plus Pernigotti 12093153 1kg Pasta GIANDUIA LATTA orzech laskowy, kakao Pernigotti 12092161 1kg Pasta 100% ORZECH LASKOWY prażony Nocciola Scura latta Pernigotti 12092020 1kg Pasta pistacjowa 100% Pure Pernigotti bez cukru 12092005 1kg Pasta WANILIOWA z ziarenkami VANIGLIA TOP Pernigotti 12093183
Nowa mieszanka - wersja Clean Label. Pełnoziarniste pieczywo o doskonałym smaku, uzyskanym dzięki połączeniu różnorodnych mąk i ziaren.
Chleb Balanza CL to starannie dobrana kompozycja mąki pszennej, mąki graham oraz mąki żytniej, wzbogacona o ziarna pszenicy i żyta, siemię lniane, sezam, płatki żytnie i ziemniaczane. Dzięki temu połączeniu uzyskano pieczywo o niezwykłych walorach smakowych, stanowiące źródło cennych składników odżywczych.
Chleb Balanza CL to wysoka zawartość kwasu foliowego (witamina B9) - już dwie kromki chleba (100g) pokrywają w 57% zapotrzebowanie organizmu na kwas foliowy.
Rozmowa Mistrza Branży Anna i Iga Sarzyńskie. Jak działa siostrzany duet i co szykuje w 2018 r.? Chlebowi służą niespokojne czasy – rozmowa z mistrzem cukiernictwa Tomaszem Dekera Ashanti – polska szkoła, która wyprzedza trendy
Ludzie i ich pasje My Cake – nasze EKO ciacho
Edukacja Nagrody IV edycji konkursu Bake&Play wręczone Przyjaciele Akademii Mistrza – Iga Sarzyńska Szkoła bez ławek Warto czytać
Efektywne zarządzanie Przewodnik po zmianach przepisów podatkowych w 2018 roku – podatek PIT Darowizna – czy dać komuś swój majątek za darmo? 8 ważnych kryteriów istotnych dla wyboru systemu ERP
Barometr trendów Zaskakująca lista przebojów. Cukiernicze trendy 2018 Mało, zdrowo i różnorodnie. Piekarskie TOP trendy
Kulisy produkcji Rengo – rewolucja na rynku cukierniczym Szkoła Piekarstwa Wiesława Kuci: Bagietki na zaczynie poolish MIWE Remote – system zdalnego nadzoru parametrów komór chłodniczych 24 h/dobę Tłoczone formy wypiekowe Rola fermentacji w produkcji pieczywa Czekoladowe fondue
Sprzedaż i ekspozycja Marketing urokliwych miejsc Selfie Coffee – kawa, która cieszy podwójnie Jak deklarować alergeny? – dodatkowe wytyczne Komisji Europejskiej Chleb bez mąki? ABC fotografii kulinarnej. Sposób na ciasteczko
Flash News
Indeks reklam BakerLink Comprital Polska CSB – System CSM Polska Geth Guillin Polska Kandy Komplet Polska Kruszwica Lebo Lesaffre Polska Libra Polska Magorex Polmarkus Sarana Sempre Group Targi Expo Sweet Targi Mazury Horeca Targi Polagra-Tech Targi Sweetargi Targi WorldFood Teldream Uldo Polska Ulma Packaging Polska Uniferm Polska Wachtel Wiesheu Polska
Kiedy utytułowany mistrz cukiernictwa pisze książkę o chlebie, to wiedz, że coś się dzieje. „Chleb” Tomasza Dekera to wydawnictwo ascetyczne w formie, a zdjęciowo prawie monochromatyczne. Jeśli po Dekerze spodziewaliśmy się książki z bajecznie kolorowymi, perfekcyjnymi deserami, możemy być zaskoczeni.
Gdy w naszych głowach pojawia się pytanie: „dlaczego chleb?”, od razu uprzedzam – w tej książce nie znajdziemy odpowiedzi. O fascynację piekarstwem lepiej zapytać samego autora – to, co ma do powiedzenia, można przeczytać w najnowszym lutowym wydaniu „Mistrza Branży”.
Ostatnio modne są książki kulinarne z nostalgicznymi wstępami, z rodzinnymi historiami, z opowiastkami stojącymi niemal za każdym przepisem. U Dekera wstęp dotyczy technologii wypieku chleba. Prosto z mostu i od początku konkretnie.
Dość obszerna (ponad 150 stron!) książka „Chleb” zawiera kilkadziesiąt receptur na różne rodzaje pieczywa. Jest pieczywo na zaczynie z drożdżami, pszenne i żytnie na kwasie, rozmaite bułki, bagietki, rogale, bajgle, nawet ciasto na pizzę. Możemy wybierać w ciekawych dodatkach – są nimi np. żurawina, oliwki, zioła, czarnuszka, figi, orzechy laskowe, koper włoski. Pod koniec książki odzywa się cukiernicza dusza Tomasza Dekera – autor proponuje przepisy na strudel, drożdżówki z owocami czy jagodzianki.
Gramatury składników i procesy przygotowania (z podziałem na etapy) opisane są bardzo szczegółowo. Deker wielokrotnie przyznawał, że w cukiernictwie precyzyjne odmierzanie jest dla niego bardzo ważne i, jak się okazuje, ma równie wielkie znaczenie w piekarstwie.
Jeśli Tomasz Deker, mistrz cukiernictwa, uczy się robić chleb, to i my powinniśmy spróbować. Efekt – ciepły chleb prosto z pieca – na pewno wynagrodzi nasz trud. A z kim nam się to uda jak nie z Dekerem?