25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Czy wiesz, jak poprawnie konstruować wykaz składników? Chciałbyś, aby twoje produkty miały krótkie i przyjazne dla klientów etykiety? Zastanawiasz się, jak obliczać wartość odżywczą? Odpowiedzi na wszystkie te pytania uzyskasz podczas kolejnego z cyklu spotkań „Podwieczorki z Akademią Mistrza” organizowanego przez firmę Kruszwic
Jak promować swój ekobiznes? Dowiedz się podczas łódzkich Targów Natura Food, 8 października. Swoimi inspiracjami i świeżymi pomysłami będzie dzielić się Akademia Biokuriera.
Francuskimi tartami można się zajadać na okrągło, bez względu na porę roku. Ale czy może być coś smaczniejszego niż ciepła i krucha tarta w zimowy wieczór? Choć nadzienie można zmieniać według upodobań i zrobić z niego specjalność piekarni lub cukierni, to najważniejsze jest i – zawsze będzie – ciasto kruche.
25 sierpnia, Dzień polskiej żywności, jest świetną okazją, by przypomnieć, jakim kulinarnym bogactwem dysponujemy. Zapraszamy do oznaczania kulinarnych inspiracji hashtagiem #dzienpolskiejzywnosci.
Zbliżające się Święto Wojska Polskiego oraz Święto Wniebowzięcia Maryi Panny i Matki Boskiej Zielnej będzie wyjątkowo pracowite dla inspektorów Państwowej Inspekcji Pracy (PIP). Urząd zapowiada wzmożone i drobiazgowe kontrole placówek handlowych 15 sierpnia w całym kraju.
Blue City Coffee Fest to pomysł na spotkanie wystawców i klientów Festiwalu Kawy poza Łodzią w innym terminie, aby nie czekać cały rok na uzupełnienie zapasów dobrej kawy. Miejscem spotkania będzie CH Blue City w Warszawie. Wystawcy mogą jeszcze zgłosić swój udział.
W letnie wieczory ludzie w ogonku potrafili czekać przed lokalem nawet półtorej godziny, by wreszcie dostać swoją porcję. To tylko świadczy o tym, że nie mamy do czynienia z jakąś tam lodziarnią – a lodziarnią przez duże L. Mowa o firmie Nitro Lody, czyli pierwszej w Warszawie lodziarni molekularnej.