25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W Jaworze, w dniach 29-31 sierpnia, odbędzie się Święto Chleba i Piernika pod honorowym patronatem Małżonki Prezydenta RP Pani Anny Komorowskiej. To tutaj rozstrzygnie się jedyny w swoim rodzaju konkurs dla piekarzy - konkurs na Rzeźbę Piekarską. Organizatorzy czekają na zgłoszenia piekarzy z całej Polski!
Pod koniec czerwca br. na stronie Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych pojawił się "Przewodnik do rozporządzenia 1169/2011". Dokument ma pomóc producentom zrozumieć nowe zasady przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (znakowanie), które zaczną obowiązywać od 13 grudnia br.
Aż 44% przedsiębiorców, zamiast odpoczywać nad morzem albo w górach, spędzi tegoroczne wakacje w pracy –wynika z badania przeprowadzonego przez Grupę Idea Banku. Na krótki, jednotygodniowy urlop, wybierze się co czwarty właściciel małej firmy.
Czy chwasty mogą być pyszne, zdrowe i... stosowane w wypiekach? Oczywiście! W sprzedaży pojawiła się najnowsza książka Małgorzaty Kalemby-Drożdż, miłośniczki dzikich roślin i autorki "Jadalnych kwiatów". Najnowsza publikacja to zbiór 137 przepisów na dania z chwastów, m.in. w słodkościach i konfiturach.
15 czerwca, w samym centrum miasta na Placu Zamkowym, piekarze, przyjaciele i sympatycy rzemiosła, ale także ci, którzy z pracy piekarzy korzystają na co dzień, bawili się wspólnie, świętując XVI Lubelskie Święto Chleba.
Jeszcze na początku XX w. produkcja marcepanu odbywała się jedynie przed świętami Bożego Narodzenia, jednak w miarę wzrostu popytu na migdałowy smakołyk producenci zdecydowali się wprowadzić wyroby marcepanowe do oferty całorocznej. Towarzyszy temu również stały rozwój technologii produkcji pralin na bazie marcepanu.