25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Wielu producentów lodów oszczędza na wanilii, wielu stosuje jej syntetyczne zamienniki, a inni posiłkują się aromatami waniliowymi. Jeżeli przyjrzymy się etykietom produktów, tylko na nielicznych znajdziemy informację o dodatku tej prawdziwej przyprawy.
2 lutego – w Katowicach, 9 lutego – w Krakowie w Hotelu Qubus odbędzie się pierwsza edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego. Wśród wykwintnych potraw, aromatycznej kawy, najlepszej jakości wina, serów nie zabraknie najsmaczniejszych deserów i czekolady...
Przepis na kampanię „Dieta kanapkowa smaczna i zdrowa” jest prosty. Urozmaicona, ale nie za długa prezentacja o prawidłowym odżywianiu, mistrz piekarstwa, który potrafi rozmawiać z dziećmi, element zaskoczenia i pyszny poczęstunek. Efekt? Kolejna radomska szkoła podstawowa pokochała kanapki.
Prezes Związku Rzemiosła Polskiego (ZRP) Jerzy Bartnik nie popiera stanowiska strony rządowej, żeby dotacje w 100% zastąpić pożyczkami zwrotnymi. Głównymi beneficjentami funduszy w nowej perspektywie będą firmy mikro i małe, które oczekują szerokiego, realnego wsparcia - czytamy na stronie ZRP.
Mikro-, małe i średnie przedsiębiorstwa mogą liczyć na duże wsparcie ze środków unijnych na lata 2014-2020. Jakie są możliwości pozyskania dofinansowania dla tej grupy w nowej perspektywie unijnej, zaprezentowano na konferencji zorganizowanej 23 stycznia 2014 r. przez ZRP oraz Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju.
W ramach realizacji potrzeb lodziarzy i cukierników Arlekino sp. z o.o. zorganizowało cykl praktycznych, bezpłatnych szkoleń prowadzonych przez dr Marka Borowińskiego eksperta od Visual Merchandisngu i zwiększania sprzedaży, konsultanta, doradcę i szkoleniowca wielu firm.
18 lutego br. firma Arlekino, wyłączny przedstawiciel firmy Comprital, zaprasza na jedyne w Polsce pokazy przygotowywania lodowego sushi w wykonaniu Filippo Novelli, zwycięzcy Coppa del Mondo della Gelateria 2012.