25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Rozdawanie próbek swoich wyrobów klientom, kontrahentom czy nawet własnym pracownikom to jedno z bardziej skutecznych narzędzi promocyjnych i reklamowych. Wręczanie takiej niewielkiej części towarów nie podlega opodatkowaniu podatkiem VAT. Warto mieć jednak na uwadze, że od wiosny tego roku obowiązuje nowa definicja próbki.
3-5 marca br. w Katowicach odbędą się IV Śląskie Targi Cukiernictwa, Piekarnictwa i Lodziarstwa SweetTARG. Szykują się 3 dni wypełnione bogatą ofertą wystawców oraz interesującym programem imprez towarzyszących. Nie zabranie znanych osób z branży.
Od końca listopada do 21 grudnia 2012 r. toczyła się walka na głosy w Plebiscycie na Receptury Mistrza i Ucznia. O laur najciekawszej receptury na święta Bożego Narodzenia zabiegało 14 firm, a także uczniowie z 4 szkół. Wyłoniono również zwycięzcę w kategorii „Dodatki, surowce, dekoracje”.
W 2012 r. po raz pierwszy można było odebrać niewykorzystane dni wolne w ciągu 9, a nie – jak dotychczas – 3 miesięcy. Warto jednak przypomnieć zasady udzielania urlopu wypoczynkowego, aby uniknąć potencjalnych konfliktów z podwładnymi.
Świąt Bożego Narodzenia wypełnionych radością i miłością, niosących spokój i odpoczynek. Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia, pełnego optymizmu, wiary, szczęścia i powodzenia. Życzy redakcja ...
- Od 29 listopada 2012 r. formalnie działa Fundacja na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa z siedzibą w Radomiu - poinformował redakcję "Mistrza Branży" Jarosław Gajda, przewodniczący Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa.