25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
– Pomysł na wybudowanie hali pojawił się już w 2004 r. Ale odczekałem, chcąc przekonać się, jak rozwija się rynek naszych sklepów – wspomina Robert Marczak, właściciel Piekarni ROBSON. Jak czas pokazał, sieć sklepów rozwinęła się dobrze, więc inwestycje w nową halę produkcyjną okazały się konieczne.
Szara strefa to zjawisko złożone, trudne i wstydliwe. To, o czym mówi się kuluarowo lub co wychodzi na jaw przy okazji afer spożywczych, to jedynie wierzchołek góry lodowej. Jak zatem działa szara strefa w branży piekarskiej, gdzie jej udział jest największy, a gdzie marginalny, przedstawię w poniższym opracowaniu.
Chciałbyś zdać egzamin czeladniczy lub mistrzowski w zawodach piekarz i cukiernik za rozsądne pieniądze? Czujesz, że potrzebujesz szkolenia przed egzaminami? Warszawska Izba Rzemieślnicza organizuje takie szkolenia i egzaminy na terenie całego kraju.
Przyjechali, zagrali i wygrali w XIV Mistrzostwach Piekarzy i Cukierników w Tenisie. W kategorii 30+ zwyciężył Lucjan Walkowiak, w kategorii 50+ bezkonkurencyjny był Janusz Pietrucha, wśród Pań triumfowała Sylwia Wilk. Natomiast Debel open należał do Tomasza Lasonia i Zbigniewa Szpindlera. Gratulujemy!
Nazwa „Unifine Food and Bake Ingredients” znika bezpowrotnie z branży cukierniczej. Od września 2012 r. jeden z wiodących europejskich producentów komponentów dla cukiernictwa zmienił nazwę na Dawn Foods Poland. Zmiana ta jest wynikiem nabycia 100% udziałów w grupie Unifine przez firmę Dawn Foods z USA.
Cukiernicy i piekarze nieustannie prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowych specjałów, o czym można się było przekonać śledząc emocjonującą rywalizację podczas zawodów iba cups. Innowacyjne rozwiązania producentów maszyn piekarniczych są często, na pierwszy rzut oka, mniej spektakularne,