...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Dawn, materiał promocyjny

Alpejska jagoda lite

autor: Dawn Foods

RECEPTURA (blacha 60x40 cm)

Blat biszkoptowy
Jabex Mix Bisquit Choco Added Sugar Free 1000 g
Jaja 1000 g

Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać żółtka. Ubijać razem na szybkich obrotach miksera przez około 2 min. Do ubitej masy dodać mieszankę ciasta biszkoptowego. Podzielić na dwie blachy wyłożone pergaminem.
Temperatura pieczenia: 200°C. Czas pieczenia: ok. 15 min.

Mus z belgijskiej czekolady
Jabex Belgian Chocolate Added Sugar Free 300 g
Śmietanka 33% 1000 g
Orzechy włoskie 200 g
Jabex maltitol 200 g
Żelatyna 200 g
Woda 200 g

Maltitol skarmelizować, dodać sprażone orzechy. Orzechy wystudzić, następnie zblendować. Żelatynę namoczyć, rozpuścić, połączyć z ubitą śmietaną, rozpuszczoną czekoladą i skarmelizowanymi orzechami. Gotowy mus wyłożyć na jeden z blatów biszkoptowych.



Warstwa owocowa
Jabex Blueberry 80% Added Sugar Free 800 g
Żelatyna 15 g
Woda 50 g

Żelatynę namoczyć, następnie rozpuścić i połączyć z jagodą. Jagodę szprycować za pomocą worka cukierniczego wzdłuż, następnie zrobić przeciągnięcia łyżeczką, tak aby owoce delikatnie przeciągnąć przez mus.

Mus jogurtowy
Jogurt naturalny 500 g
Śmietana 33% 800 g
Jabex maltitol 50 g
Żelatyna 30 g
Woda 150 g

Żelatynę namoczyć, następnie rozpuścić i połączyć z jogurtem, maltitolem oraz ubitą śmietaną. Gotowy mus wyłożyć na górną warstwę ciasta. Przykryć drugim blatem biszkoptowym.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje


 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji