autor: KOMPLET Polska
Receptura podstawowa - pączki
250 g KOMPLET Multidrożdżowe 25
1000 g mąki pszennej, typ 550
70 g drożdży
70 g oleju roślinnego
500-550 g wody
----------------------------------------------------
1890-1940 g łącznie
Wykonanie
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto.
czas mieszania: 3 minuty / 1. bieg
(miesiarka spiralna) 7 minut / 2. bieg
temperatura ciasta: około 26 °C
Ciasto podzielić na kęsy i odstawić do spoczynku.
czas gary ciasta: około 15 minut
Gotowy kęs ciasta podzielić i zaokrąglić, delikatnie spłaszczyć.
czas końcowej gary ciasta: około 40 minut
+ około 20 minut poza garownikiem
Usmażyć z dwukrotnym odwróceniem pączka.
temperatura smażenia: 170-175°C
Gotowe pączki napełnić dowolnym nadzieniem i udekorować KOMPLET Neuschnee, KOMPLET Magic Fondant, KOMPLET Kiddy.