...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS1 w Sanoku, materiał promocyjny

Sernik pomarańczowy z musem brzoskwiniowym

autor, uczeń: Artur Hałasik, nauczyciel prowadzący: Agata Wójcik

RECEPTURA

Ciasto
0,5 kostki margaryny
2 jajka
220 g cukru
400 g mąki
0,5 łyżeczki sody
sok i skórka z 1 pomarańczy

Margarynę rozpuścić, odstawić do wystudzenia. Pomarańcze sparzyć. Jajka utrzeć z cukrem. Do masy jajecznej dodać sok i skórkę z pomarańczy, mąkę, sodę, połączyć, dodać wystudzoną margarynę i wymieszać.

Masa serowa
1 kg zmielonego twarogu
4 jajka
150 g cukru
16 g cukru waniliowego
0,5 kostki margaryny
4 łyżki budyniu śmietankowego

Margarynę rozpuścić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser, budyń, wystudzoną margarynę, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Ciasto równomiernie rozłożyć na tortownicy o średnicy 28 cm lub na formie o wymiarach 36 x 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wylać na nie masę serową, piec w piekarniku nagrzanym do 150°C przez ok. 1 godzinę.

 

Mus brzoskwiniowy
1 puszka brzoskwiń
sok z 1 pomarańczy
4 łyżki budyniu waniliowego
150 ml wody

Brzoskwinie zmiksować na gładką masę, dodać sok z pomarańczy, wymieszać, zagotować razem z sokiem. Budyń rozmieszać z wodą i dodać do gotującego się musu. Gotować przez ok. 5 minut, ciągle mieszając, odstawić do ostygnięcia. Lekko ciepły mus wyłożyć na sernik.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje


 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji