autor: Master Martini
RECEPTURA
Ciasto czekoladowo – marcepanowe
500 g Fiorfiore Completo Cacao
100 g Fiorfiore Laglassa
190 g Premium Frit
60 g jajek
180 g wody
Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach przez 5 minut przelać do formy i wypiec w temperaturze 180*C. Po ochłodzeniu z dolnej części wyciąć ciasto w kształcie trójkąta.
Nadzienie
120 g Variegato Arancia
Nadzieniem przesmarować wewnętrzną stronę babki.
Krem Pistacjowy
100 g Decor Up
400 g śmietanki 36%
150 g Caravella Gran Pistacchio
Śmietankę połączyć z kremem Decor Up i ubić. Pod koniec ubijania dodać krem Caravella.
Polewa
150 g Caravella Cover Cacao
Gotowy krem wyłożyć na ciasto przesmarowane Variegato Arancia i po zastygnięciu oblać spód babki czekoladą Ariba. Górną część babki oblać polewą Caravella Cover Cacao i posypać Granellą Pistacjową.