25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W Polsce powstało ostatnio wiele piekarń przemysłowych i zaczynają one odgrywać znaczącą rolę w branży. Spośród nich na czoło wysunęła się firma Nowel, która wyrosła z rzemiosła niemal 100 lat temu. O szybkim rozwoju i odczarowaniu produkcji pieczywa mrożonego rozmawiamy z Michałem Zajezierskim, wiceprezesem zarządu firmy.
Przemysł piekarski ulega globalizacji w zdumiewająco szybkim tempie. Międzynarodowi eksperci przewidują, że w ciągu najbliższych 5 lat proces ten będzie intensywnie postępował. Co to oznacza dla branży?
Po sklepach ekologicznych bez plastikowych opakowań pojawia się kolejna inicjatywa – idea zero waste może opanować również rynek dostaw produktów (nie tylko spożywczych). Na razie planowane są wiosenne testy w Nowym Jorku i Paryżu.
Targi Expo Sweet już za chwilę. Tymczasem przypominamy jak było podczas ostatniej edycji Sigep. Czy zobaczymy te same trendy? Czego możemy spodziewać się w cukiernictwie światowym i polskim? Zapraszamy na szybki przegląd trendów.
28 marca ambitni cukiernicy będą mieli kolejną okazję do słodkich popisów. Odbędzie się pierwsza edycja Debic Pastry cup, której organizatorem jest mistrz i mentor polskiego cukiernictwa - Paweł Mieszała.
Panujący w polskiej gospodarce optymizm może zachęcać kolejne osoby do rozpoczynania działalności gospodarczej. Z obserwacji Tax Care, największego biura księgowego w Polsce wynika, że powodów, dla których warto właśnie w 2019 r. założyć własną firmę, jest co najmniej pięć.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej „Produkcja żywności w świetle aktualnych przepisów – nowości legislacyjne”. 28 marca 2019 r., Hotel Marriott, Warszawa