Nowość – pasty do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych 0
Na rozpoczęcie sezonu lodowego w ofercie Baker Poland pojawiły się pasty do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Na rozpoczęcie sezonu lodowego w ofercie Baker Poland pojawiły się pasty do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych.
więcejSmak chleba zależy od umiejętności piekarza, użytych surowców, procesów, czasu. A czy narodowość, kolor skóry, orientacja piekarza mają znaczenie? Grupa Chlebem i Solą zajmująca się uchodźcami wraz ze Stowarzyszeniem Otwarta Rzeczpospolita, we współpracy z piekarniami Putka, przeprowadziły wśród Polaków eksperyment społeczny.
więcejKonsolidacja na rynku młynarskim trwa od lat. Z roku na rok maleje liczba niewielkich, gospodarczych młynów, które kończą działalność lub są wchłaniane przez rynkowych potentatów. W 1990 r. w Polsce działało 2200 tego typu przedsiębiorstw, w 2017 r. Stowarzyszenie Młynarzy Rzeczypospolitej Polskiej szacuje ich liczbę na ok. 100
więcejPo odkryciu przez Europejczyków ziarna kakaowego, ludzkość jeszcze długo musiała czekać na tabliczkę czekolady. Potem przez lata nie działo się nic szczególnego. Do chwili obecnej! Jesienią 2017 świat powitał czwarty rodzaj czekolady - rubinową. Właśnie trafiła w ręce polskich ambasadorów marki Callebaut. Jak ją przyjęli?
więcejNie jest to typowa kawiarnia, w której można się spotkać na rozmowę i kawę, ale przestrzeń relaksu i oaza spokoju. Pomysłodawczynią projektu jest Magdalena Filcek – architekt wnętrz, pilot balonowy, wizjonerka pełna pasji, która od wielu lat konsekwentnie realizuje swoje pomysły.
więcejNadchodzi 12 kwietnia, czyli światowy Dzień Czekolady. Nie może się obyć bez hucznego świętowania - z takiego założenia wyszli organizatorzy Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej, którzy właśnie przygotowują się do III edycji wydarzenia.
więcej1 marca zaczęły obowiązywać przepisy Ustawy z dnia 10 stycznia 2018 r. o ograniczeniu handlu w niedziele i święta oraz w niektóre inne dni. Chociaż pierwsze wolne od sprzedaży niedziele już za nami, nadal jest wiele niejasności. Czy nowe normy prawne wpłyną na działalność piekarni, cukierni i lodziarni?
więcej