25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w „VII AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”. Konferencja odbędzie się 23-24 maja 2018 r. w Hotelu Afrodyta Business & Spa w Radziejowicach k. Warszawy. 25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”
Wielbicieli chemii jest na świecie niewielu. Różne są tego powody. Jednym z głównych jest atmosfera, jaką tworzą masmedia wokół chemicznych dodatków do żywności. Ekologiczne trendy zdobywają sobie coraz więcej zwolenników i powodują, że chemia jest uznawana za największe zło, przyczyna chorób cywilizacyjnych.
Ponad 140 produktów spożywczych w czternastu kategoriach walczyło o medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców zaskoczyły nawet wymagające kubki smakowe profesjonalistów zasiadających w Jury. Dzisiaj podczas spotkania
z mediami zostały ogłoszone wyniki.
W marcu firma Savpol, już po raz kolejny, zaprosiła na seminaria lodziarskie. Podczas świetnie przygotowanych spotkań, które odbyły się w aż 7 miastach (w Gdańsku, Grudziądzu, Poznaniu, we Wrocławiu, w Czeladzi, Krakowie oraz w Rzeszowie), przedstawiono szeroką ofertę na nadchodzący sezon lodziarski.
Mówi się, że cukiernik i dekorator nie potrafią się dogadać. Cukiernicy zarzucają dekoratorom, że robią kiepskie ciasta, a dekoratorzy wytykają cukiernikom używanie gotowych dekoracji tortów. Co się zatem stanie, kiedy okaże się, że dekorator potrafi dobierać smaki i upiec niezłe ciasto, a cukiernik ma duszę artysty?
Przeskoczyła Wielką Brytanię, przeskoczyła Włochy i zaskoczona, ale szczęśliwa przyjęła brązowy medal na podium Cake Designers World Championship 2017. Wysokie miejsce wypracowała wyjątkowo subtelnie – tortem, który nie krzyczy kolorami, nie zaskakuje kształtami. Za to uwodzi delikatnością i porusza.
W targach międzynarodowych Expo Sweet, które gromadzą fachowców w branży piekarnictwa i cukiernictwa z całej Europy, wziął udział lwowski producent drożdży – „Firma Enzym”. Specjalizowane targi odbyły się niedawno w Warszawie.