25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Tegoroczna edycja Targów Branżowych Savpol zakończyła się wielkim sukcesem. Z pewnością przyczyniła się to tego ich zmieniona formuła – targi autorskie zamiast corocznych dni otwartych – nowa jakość w branży piekarniczej, cukierniczej, lodziarskiej i HoReCa, która zyskała uznanie naszych partnerów biznesowych.
Od blisko 80 lat w pierwszy piątek czerwca w Stanach Zjednoczonych obchodzony jest Narodowy Dzień Donuta. Ten charakterystyczny wypiek zdobył nie tylko Północną Amerykę, od lat podbija cały świat. Warto więc poznać go bliżej.
W dekoracji tortów polewa odgrywa ogromną rolę, prawie najważniejszą. Na nic się zda efektowna, piękna i oryginalna dekoracja przy zaciekach z boku tortów lub pęcherzykach powietrza na wierzchu.
13-15 października br. Łódź przyciągnie producentów żywności BIO, produktów ekologicznych, a także miłośników zdrowego i smacznego stylu życia. Powód? 10. Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food oraz 6. Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO!
Zaczarowała mnie atmosfera festiwalu! I uczucie, jak bym była w bajce! - mówi Gabi Grzelak, jedna z uczestniczek ubiegłorocznej edycji festiwalu. Czym zachwycił innych? Dlaczego nie można odpuścić takiej imprezy również w tym roku? Przeczytajcie wypowiedzi uczestników!
2018 r. będzie ostatnim rokiem życia kas fiskalnych z rolką papierową. Potem resort finansów zakaże ich sprzedaży, a docelowo za kilka lat przedsiębiorcy będą mogli nabyć wyłącznie e-kasy, dzięki którym MF będzie kontrolował obroty ponad miliona firm zdalnie.
Zrozumienie technologii i dobranie właściwych parametrów produkcji pieczywa pszennego z zastosowaniem ukwaszenia części mąki pszennej nie jest proste. Aby ułatwić to zadanie, w artykule zaprezentowano procedury przygotowania ciasta na wybrane asortymenty pieczywa stosowane od lat na południu Europy – we Francji i Włoszech.