25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Yummex Middle East w Dubaju to największe i czołowe wydarzenie branżowe na rynku słodyczy i przekąsek w rejonie MENA (Bliskiego Wschodu i północnej Afryki), określane jako siostrzana impreza targów ISM w Kolonii. Jedenasta edycja odbyła się 18-20 września br.
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Crème de la Crème stacji BBC Two, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku "Tajniki czekolady".
Kiedy w styczniu 2017 r. przeprowadzałam wywiad z Pawłem Ochmanem, autorem bloga weganon.pl, jego książka była jeszcze w sferze marzeń i planów. Teraz to marzenie się spełniło. Nakładem wydawnictwa Znak ukazały się „Pyszności z roślin. Szybkie wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”.
Podczas Dni Otwartych firmy Polmarkus w Pyskowicach lider rynku drożdży na Ukrainie – Enzym Company – częstował gości wypiekami na bazie własnych produktów.
Od 1 stycznia 2017 roku obowiązuje nowy limit na płatności gotówkowe, co wynika ze zmian w ustawie o swobodzie działalności gospodarczej. Faktury o wartości powyżej 15 000 zł opłacone gotówką nie mogą stanowić kosztu podatkowego. Przeczytaj poniższy artykuł i dowiedz się, jak działa limit 15 000 zł na płatności gotówkowe.
Jedną z nowości będzie usytuowane w Meeting Point studio nowego programu telewizyjnego „Sklepowe Rewolucje”, gdzie właściciele sklepów, otwarci na metamorfozę swych biznesów, będą mogli uzyskać porady i zgłosić się do udziału do wiosennej edycji tej produkcji.
Według danych opublikowanych przez zajmującą się badaniem opinii publicznej firmę GfK, w ciągu minionego roku w Polsce wzrosły wydatki na zakup pieczywa chrupkiego typu wasa, wafle i snacki ryżowe oraz kukurydziane, a także macę naturalna i smakową oraz suchary smakowe i naturalne.