25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Konsumenci nie lubią nudy. Chcą być ciągle zaskakiwani, szukają urozmaicenia. Istotą funkcjonowania piekarni powinna być więc innowacyjność, stawianie na nowości. I tak też się dzieje. Modyfikacjom podlegają nie tylko receptury, ale również sposoby przygotowania asortymentu oraz jego prezentacji.
Ledwo co na rynku pojawiła się książka "Różane przepisy", a już okrzyknięto ją różaną biblią. Po tej lekturze zmienicie zdanie o "niekwestionowanej bogini ogrodów"! Potencjał róż w kuchni i dla urody odkrywa przed nami Małgorzata Kalemba-Drożdż, niekwestionowana specjalistka od kwiatów jadalnych i dzikich roślin.
7 czerwca w warszawskiej restauracji Endorfina Foksal odbyła się szósta edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. Znani i lubiani dziennikarze, gotując wspierali Puckie Hospicjum pw. Św. Ojca Pio. Dania główne doprawiali aromatycznymi przyprawami Appetita, a wyśmienite desery wzbogacali aksamitną czekoladą Goplana.
Książka „Dobry smak na każdym poziomie” z przepisami na Thermomix® otrzymała nagrodę w najważniejszym, międzynarodowym konkursie literatury kulinarnej – Gourmand World Cookbook Awards. W kategorii „Korporacyjna książka kucharska” wyprzedziła wiele innych pozycji z całego świata i uplasowała się na trzecim miejscu.
Jest źródłem wielu cennych przeciwutleniaczy, cechuje go wysoka zawartość błonnika, a jednocześnie niski poziom węglowodanów. Ekologiczny błonnik gryczany, bo o nim mowa, można dodawać m.in. do kefirów, jogurtów, czy pieczywa. Poznaj bliżej ten produkt i przygotuj z jego dodatkiem koktajl oraz ciastka owsiane.
Święto Chleba i Piernika 2017, Jawor, 25-27 sierpnia 2017 r. | Przygotowania do kolejnego Święta Chleba i Piernika trwają w najlepsze. Już dziś zapraszamy do udziału w wydarzeniu, podczas którego poznamy Piekarza Roku, pobijemy rekord Polski na najdłuższy piernik, wybierzemy najpiękniejsze rzeźby piekarskie i cukiernicze...
31 maja br. poznaliśmy nowy skład 9 komisji zarządzających funduszami promocji produktów rolno-spożywczych. Jak podaje Ministerstwo Rolnictwa, zgodnie z nowelizacją w ich skład wchodzi 5 przedstawicieli producentów, 3 przedstawicieli przetwórców oraz 1 przedstawiciel Krajowej Rady Izb Rolniczych.