Szarlotka, pigwa i trawa żubrowa 0
autor: Michał Iwaniuk – Pastry Chef w Czekolada Cafe w Airport Hotel Okęcie w Warszawie.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
autor: Michał Iwaniuk – Pastry Chef w Czekolada Cafe w Airport Hotel Okęcie w Warszawie.
więcejOd dzisiaj obowiązują zreformowane zasady prowadzenia postępowań administracyjnych. Więcej sporów administracyjnych, pochłaniających czas i nerwy m.in. przedsiębiorców, ma się odbywać w trybie uproszczonym. Pojawiło się też prawo do ponaglania urzędników bezczynnych i wydłużających procesy.
więcejRynek lodów w Polsce nieustannie się rozwija, a spożycie z roku na rok rośnie, dzięki czemu branża staje się coraz bardziej wymagająca. W ostatnich latach powstało tysiące lodziarni, które oferują coraz bardziej innowacyjne formy podawania lodów oraz bogatą paletę smaków.
więcejW czwartek wchodzą w życie przepisy rewolucjonizujące zasady prowadzenia postępowań administracyjnych w sprawach przedsiębiorców. Zacznie działać m.in. alternatywny sposób rozstrzygania spraw pomiędzy np. przedsiębiorcą a urzędem, jakim jest mediacja.
więcejBÄRO jest wiodącym europejskim producentem rozwiązań oświetleniowych dla obiektów handlowych. Naszymi klientami są wiodący producenci mięsa i wędlin posiadający sklepy firmowe, firmy piekarnicze i wiele sklepów spożywczych różnej wielkości.
więcejPolskie eliminacje do międzynarodowego konkursu Gelato World Tour, zorganizowane w firmie Primulator, miały wyłonić 2 finalistów, ale ze względu na wysoki poziom decyzją jury wybrano jeszcze trzeciego zawodnika. Został nim 22-letni Andy Staniek z all’Angolo CAFÉ.
więcejPracownia Pieczywa Santa Teresa mieści się w ciągu hangarów na warszawskiej Pradze. Tuż obok biegnie Wał Miedzeszyński, którym nerwowo pędzą samochody. Kiedy zamykam za sobą drzwi piekarni pani Teresy Klukowskiej, od razu otacza mnie spokój i zapach chleba.
więcej