25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Nagar – problem, z którym zmaga się każda piekarnia i cukiernia. Zaburza higienę miejsca pracy, generuje straty w postaci odpadów produkcyjnych. Czy są sposoby, aby poradzić sobie z tym problemem? Oczywiście!
Wypieki, napoje, miody, makarony, wędliny, nabiał, słodycze, mąki, soki, przetwory i dania gotowe - producenci między innymi tych artykułów już potwierdzili swój udział w XXIII certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Audyt odbędzie się 1 lutego br. w Sosnowcu.
Po eklerkowej uczcie pora na degustację innych wypieków z ciasta parzonego, które słusznie zaczyna być doceniane nie tylko w swojej ojczyźnie. Miłość Francuzów do tego rodzaju wypieków ma swoje korzenie w historii i jest wspaniale, niestrudzenie pielęgnowana przez współczesnych cukierników.
Dlaczego warto inwestować w dobre surowce? Jak nie przespać sezonu i wykorzystać składniki do lodów w cukiernictwie? Czym jest crossing w branży lodowej i dlaczego warto go stosować – na te wszystkie pytania odpowiada Sławomir Szewczyk, właściciel Sempre Group oraz sklepu Cukieteria.pl.
„Popuszczając pasa”, warto sięgnąć po więcej! Zgłoś się do 15 stycznia, a zyskasz! Wielomiesięczna promocja w opłacie za wynajem powierzchni? Organizator zaprasza do kontaktu i do współtworzenia nowej odsłony Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego Bakepol w Lublinie, w dniach 9-12 września 2017.
Bułki, drożdżówki czy krojony chleb pakujemy zazwyczaj w torebki foliowe. Bagietkę w wiklinowym koszyku z zakupami spotkać można już tylko na obrazkach reklamowych lub w filmach. Przemysł spożywczy w zastraszającym tempie generuje zastraszające ilości plastikowych odpadów! A gdyby tak opakowanie po ciastku zjeść?
Kaszubskie klimaty, wyjątkowa w swoim rodzaju pizza, bezglutenowe przysmaki i ponad 100 firm z branży gastronomicznej to tylko niektóre z elementów tegorocznych 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO.