25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Francuzi traktują bagietkę jak skarb narodowy. Trudno się temu dziwić, wszak to symbol kulinarny tego kraju. Kiedy pod koniec lat 80. XX w. rynek zalały wyroby z ciasta mrożonego i we Francji pojawiły się twory „bagietkopodobne”, rząd postanowił z tym walczyć.
W świątecznym wydaniu MB: Młodość i talent, pasja i upór – czyli o młodych kobietach w cukiernictwie i dekoratorstwie. O domowym wypieku chleba jako stylu życia dalekim od konsumpcjonizmu. O kompleksowym sposobie promocji pieczywa rzemieślniczego. A na dodatek: receptury na dobrze wypieczone święta Bożego Narodzenia!
W Fabryce Czekolady E.Wedel dokonano niesamowitego odkrycia. Po wielu latach odnaleziono przesłanie Jana Wedla – twórcy potęgi marki. Radosne odkrycie nastąpi w dniach 3-4 grudnia podczas Czekoladowego Weekendu.
13 stycznia 2017 r. w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej w Poznaniu odbędzie się nowa edycja kursu pedagogicznego dla instruktorów praktycznej nauki zawodu.
Jak ma wyglądać współczesny wigilijny stół? Nadal nie może na nim zabraknąć 12 tradycyjnych specjałów. Dzięki nowemu szkoleniu w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci dowiecie się, jak urozmaicić nieco i unowocześnić wigilijny zestaw.
26 receptur Mistrzów, 24 receptury Uczniów i jeden temat – święta Bożego Narodzenia. Pomysłowe, kreatywne, tradycyjne lub nowoczesne, ale wszystkie receptury bez wyjątku bożonarodzeniowe. Od 25 listopada Czytelnicy wybierają swoich faworytów i głosują. Głosowanie potrwa do 20 grudnia br.