Artykuły
Lista artykułów
-
-
Odzież ochronna pod ścisłym nadzorem 0
Stosowanie standardów Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) w zakładach branży spożywczej gwarantuje konsumentom pewność co do jakości wytwarzanego produktu. Główną zasadą GMP jest wykluczenie z procesu produkcyjnego wszelkich działań przypadkowych oraz zapewnienie, że proces ten przebiegł zgodnie z określonymi procedurami.
więcej -
Podstawy znakowania. Cz. I – Prawidłowa nazwa produktu. 0
Nazwa, pod którą środek spożywczy wprowadzany jest do obrotu, to podstawowy element oznakowania. Jej ustalenie to pierwsza rzecz, jaką powinien zrobić producent, opracowując etykietę.
więcej -
Restauracja Mistrzów na Międzynarodowych Zawodach Siatkówki Plażowej 0
18 sierpnia w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach po raz kolejny rozegrane zostaną prestiżowe, międzynarodowe zawody siatkówki plażowej. Najlepsze pary zmierzą się ze sobą w pasjonujących rozrywkach, a zaostrzony sportowymi emocjami apetyt wszyscy będą mogli zaspokoić w Restauracji Mistrzów.
więcej -
Fabryka ręcznie robionych słodyczy - rozmowa z Marcinem Muńskim, prezesem Zarządu Cocomo Art z Pruszcza Gdańskiego 1
Albo jest się małym producentem ręcznie robionych słodyczy, albo dużym zakładem, w którym cała produkcja jest zautomatyzowana. Tylko dla nielicznych istnieje trzecia alternatywa: połączenie manufaktury z ilością wyrobów produkowaną na większą skalę.
więcej -
Gofry – przysmak bez granic 0
Gofry, podobnie jak lody, kojarzą się głównie z wakacjami. Dzięki temu, że przygotowuje się je z łatwo dostępnych składników, są bardzo popularne na całym świecie. W różnych krajach możemy spotkać odmienne rodzaje tych chrupiących wafelków.
więcej -
Pieczywo Vital w Biedronkach dzięki ERP 0
Vital – producent i dystrybutor pieczywa oraz wyrobów cukierniczych – optymalizuje swoją działalność i zdobywa nowe rynki zbytu, korzystając z ERP Navireo firmy InsERT. Wdrożenie systemu zautomatyzowało m.in. wprowadzanie zamówień od odbiorców, w tym ze 150 sklepów sieci Biedronka.
więcej