25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Każdego roku w połowie marca do Tasovic (na Morawach) zjeżdżają pielgrzymki piekarzy i cukierników z różnych stron świata, żeby uczcić pamięć swojego patrona – św. Klemensa. W tym roku wyjątkowo spotkanie zorganizowano 9 marca. Zapisy na wyjazd dla chętnych z całej Polski trwają do 28 lutego.
5 godzin wytężonej pracy, 5 duetów cukierników reprezentujących wysoki, wyrównany poziom i tylko 1 pierwsze miejsce. W tym roku młodość wygrała z doświadczeniem. Na podium stanął team Radosława Cichaczewskiego oraz Wojciecha Turosa z firmy Lotte Wedel z Warszawy.
Odkąd sięgam pamięcią, rybka Nemo to bodaj najbarwniejszy i najciekawszy spośród projektów, które wykonałam do tej pory. Rybka Nemo nigdy się nie nudzi i wciąż jest na topie. Wielość różnych kształtów połączonych z jaskrawymi kolorami podbije serce każdego dziecka. Tak niesamowity efekt można osiągnąć w bardzo prosty sposób...
Dla branży cukierniczej rok 2012 był w pewnym sensie przełomowy. Ostatnie trzy kwartały wyraźnie pokazują, w jakim kierunku podąża ten sektor oraz z jakimi wyzwaniami i zagrożeniami przyjdzie zmierzyć się w najbliższym czasie.
Zapraszamy na gorącą fotorelacje z odbywających się właśnie targów Expo Sweet 2013 w Warszawie. Zapraszamy Czytelników do spotkania z naszą redakcją. Jesteśmy obecni na stoisku nr 103. W dobrych nastrojach, z najnowszym wydaniem oraz pakietem powitalnym dla nowych prenumeratorów. Serdecznie zapraszamy!
Zdarza się, że tempo życia nas przerasta. Mamy tysiąc spraw na głowie i wszystko robimy w biegu.
Kto by wtedy pamiętał o odpowiednio długim śnie lub racjonalnej diecie...
Ile razy było tak, że wychodziliście z domu bez porządnego śniadania?
Już ponad 2000 lat temu w Indiach znane były metody fałszowania produktów z ziarna roślin zbożowych i olejów jadalnych.
W prawie rzymskim scharakteryzowano sposoby fałszowania oliwy z oliwek oraz wina. W kolejnych stuleciach opisywano metody wykrywania oraz przeciwdziałania fałszowaniu przypraw.