25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Agencja Rynku Rolnego zaprasza przedsiębiorców branży spożywczej do wzięcia udziału w imprezie targowo-wystawienniczej SIAL China 2013, która odbędzie się w dniach
7-9 maja 2013 r. w Szanghaju.
Coraz mniej wolnych miejsc na Trójmiejskich Warsztatach Kulinarnych. Warsztaty schodzą jak ciepłe drożdżówki. Kto jeszcze się nie zdecydował, radzimy się pośpieszyć, bo nie będzie wyboru.
Już w lutym i marcu odbędą się jedyne w swoim rodzaju kursy dekorowania tortów dla dzieci oraz tortów ślubnych. Spotkania poprowadzi mistrzyni i pasjonatka sugarcraftingu – Anna Daraż z Pracowni Ciast i Tortów „Niezłe Ciacho”.
Od 13 grudnia 2016 r. znakowanie wartością odżywczą to nie będzie wyłącznie dobra wola producenta, tylko jego obowiązek. Firmom, które do tej pory nie zamieszczały informacji o wartości odżywczej na etykiecie, ta konieczność może przysporzyć niemałych problemów, a czasem dodatkowych kosztów.
Dla jednych pączek to po prostu pączek. Dla innych to bomba z opóźnionym zapłonem, czyli źródło zaabsorbowanych z tłuszczu niebezpiecznych substancji o niekorzystnym wpływie na zdrowie konsumenta.
Czekolada nie przestaje nas inspirować. To w zasadzie temat, który wciąż zaskakuje, a im bardziej się w to wgłębiasz, tym więcej zyskujesz… pomysłów. Zapraszam na krótki rekonesans światowych trendów, które – mam nadzieję – zachęcą do przeprowadzania własnych eksperymentów z czekoladą.
Zgodnie z wymaganymi przepisami bardzo ważne jest utrzymanie czystości fizycznej i mikrobiologicznej przestrzeni ładunkowej samochodów, którymi przewożona jest żywność lub jej półprodukty. W tym celu należy regularnie myć i dezynfekować tę część samochodu.