...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Axon Food, materiał promocyjny

Axon Food

Axon Food – wyłączny dystrybutor hiszpańskiego producenta Norte Eurocao w Polsce. Od ponad 40 lat Norte Eurocao z sukcesem kreuje i inspiruje, wspierając branżę cukierniczą, piekarską i lodziarską swoim doświadczeniem, pomysłami i innowacyjnymi produktami.

W ofercie szeroka gama kremów – w tym mistrzowski krem pistacjowy Vela Pistachio, najwyższej klasy czekolady, polewy premium, atrakcyjne dodatki i oryginalne dekoracje. Zapraszamy do współpracy!

Vela Pistachio – krem pistacjowy

Cechy:
• wysoka zawartość pistacji premium – 15%
• naturalny kolor
• aksamitna i smarowna konsystencja
• odporny na zamrażanie

Zalety:
• intensywny smak
• produkt gotowy do użycia
• idealnie łączy się z tłuszczami i śmietanami
• szeroki wachlarz zastosowania w produkcji cukierniczej




Zastosowanie:
• nadzienie do croissantów, pączków, wyrobów z ciasta parzonego i półfrancuskiego
• dodatek smakowy do kremów, musów, mas serowych i ganache
• do dekoracji tortów i ciast deserowych
• inserty do monoporcji
• polewa miękka

Linia kremów Vela oferuje różnorodność smaków:
• Vela Bianca – krem biała czekolada i orzech laskowy
• Vela Gold – krem karmelowym
• Vela Milk Chocolade – krem mleczna czekolada
• Vela White Chocolate



Sacher – polewa miękka premium

Cechy:
• nadaje wyrobom cukierniczym elegancki wygląd i wysublimowany smak
• szerokie spektrum zastosowania
• miękka, idealna do oblewania i przekładania ciast

Zalety:
• idealna jako powłoka i wypełnienie
• elastyczna struktura i czyste cięcie
• łatwa w użyciu
• doskonale łączy się z tłuszczami
• elastyczna struktura i czyste cięcie
• łatwa w użyciu, upłynnić poprzez podgrzanie w mikrofali
  lub kąpieli wodnej do 45°C
• po ubiciu doskonale nadaje się do szprycowania rozetek na wyrobach cukierniczych, jako dekoracja
• bardzo dobrze łączy się z tłuszczami (masłem lub margaryną) w proporcji 70/30, ubijana na wysokich obrotach daje krem tłuszczowy, który może być wzmocniony alkoholami lub aromatami do przekładania ciast

Zastosowanie:
• do dekoracji tortów, ciast, drożdżówek, tart i tartaletek, ptysi, eklerów, monoporcji, deserów
• do oblewania owoców

Linia polew miękkich premium Sacher oferuje różnorodne smaki:
• Sacher Bianca
• Sacher Carmel
• Sacher Milk
• Sacher Suprem, zawartość kakao: 17,5%



Springel – żele

Cechy:
• błyszczące glazury nadające oblewanym wyrobom cukierniczym lustrzane wykończenie
• szerokie spektrum zastosowania
• gotowe do użycia

Zalety:
• do horyzontalnego wykończenia, zastosowane bezpośrednio z opakowania
• do powlekania całego produktu, wcześniej podgrzanego do 35-40°C
• odporne na zamrażanie i odmrażanie
• łatwe w przygotowaniu
• możliwość powtórnego zastosowania po zastygnięciu
• elastyczne – nie pękają podczas krojenia
• zapewniają świecącą, lustrzaną dekorację wyrobów cukierniczych



Springel Neutral
• sprawdza się przy pokazaniu cech wyrobu gotowego: faktury, tekstury, koloru
• po zastygnięciu umożliwia nanoszenie na powierzchnie kolejnych dekoracji, w tym napisów z czekolady lub polewy

Zastosowanie:
• do dekoracji tortów, ciast, drożdżówek, tart i tartaletek, ptysi, eklerów, monoporcji, deserów
• do oblewania owoców

Linia żeli Springel oferuje różnorodne smaki:
• malinowy
• czekoladowy
• truskawkowy
• karmelowy
• neutral






Springel Spray żel do żelownic
Neutralny, nabłyszczający żel do żelownic. Neutralny, nabłyszczający żel do żelownic – w funkcjonalnym opakowaniu ułatwiającym zastosowanie produktu.



Gelium Multipurpose
Wielozadaniowy żel stworzony do bardzo szerokiego zastosowania: na zimno, na gorąco i w sprayu. Pozwala na dodatek nawet do 100% wody lub soku owocowego, niezwykle podnosząc wydajność.






Zafiro – polewa premium

Wysokiej jakości surogat, który nie wymaga temperowania. Wyróżnia się smakiem i doskonałą kruchością. Rozpływa się w ustach, stanowiąc alternatywę dla czekolady. Idealny do oblewania i dekoracji wyrobów cukierniczych.

Linia polew premium Zafiro oferuje różnorodne smaki:
• Zafiro Bitter – zawartość kakao: 23%
• Zafiro Cacao – zawartość kakao: 17%
• Zafiro Milk – zawartość kakao: 5%
• Zafiro Pink – o smaku truskawkowym
• Zafiro White
• Zafiro Gold – o smaku karmelowym •





Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji