...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

BEST Barista Challenge - krakowskie eliminacje już wkrótce

21 października 2023 r. w Krakowie odbędą się 6. regionalne eliminacje w konkursie dla baristów BEST Barista Challenge.
W ramach konkursu, organizowanego przez BEST Company Solutions, do tej pory wyłoniono już najlepszych baristów z Warszawy, Lublina, Białegostoku, Poznania oraz Wrocławia.

21 października 2023 r. Kraków stanie się kawowym sercem Polski, goszcząc regionalne eliminacje BEST Barista Challenge. Szósta edycja konkursu odpędzie się w kawiarni MOOD przy ul. Klimeckiego 14B, w Krakowie, w godzinach od 11:00 do 16:00

Celem  BEST Barista Challenge jest odkrycie najbardziej utalentowanych baristów w Polsce. Kandydaci wyłaniani są w regionalnych eliminacjach, najlepsi z nich zakwalifikują się do ogólnopolskiego konkursu i zawalczą już w grudniu o tytuł BEST Barista Roku 2023, a także atrakcyjne nagrody rzeczowe, w tym nagrodą główną młynek Compak K3 Touch – marzenie każdego profesjonalisty.

 

 

- Dla baristów to ogromna szansa, nie tylko na tytuły i nagrody, ale przede wszystkim na budowanie własnej rozpoznawalności w środowisku, zaprezentowania talentu oraz nawiązania kontaktów. Konkurs pozwala na sprawdzenie swoich umiejętności, w innych warunkach niż kawiarnia – pod presją czasu i pod czujnym okiem sędziów. Takim wydarzeniom zawsze towarzyszą emocje, dlatego to świetna przestrzeń do rozwoju, poszukiwania inspiracji i nauki od najlepszych. Nasz konkurs otwiera także drogę do udziału w profesjonalnych zawodach, takich jak Mistrzostwa Polski Baristów, Mistrzostwa Polski Latte Art i Coffee in Good Spirits – mówi Aleksander Krzych, Brand Ambasador Dalla Corte i Compak, Autoryzowany Trener Specialty Coffee Association.

BEST Barista Challenge to nie tylko zawody. To ruch, społeczność, pasja. Wydarzenie gromadzi wokół siebie społeczność pasjonatów kawy, nie tylko samych uczestników czy kibiców. W trakcie zawodów odbędą się cuppingi  – profesjonalne degustacje kawy, podczas których goście będą mogli odkryć bogactwo smaku, aromatu czy tekstury naparu. Jest to więc okazja, żeby poznać odmiany kawy, jej procesy wytwarzania oraz sposoby parzenia. Dla gości przygotowane są liczne atrakcje, między innymi warsztaty, prelekcje oraz konkurs dla kibiców wydarzenia. Każdy może spróbować sił i narysować na kawie Smoka Wawelskiego, przy użyciu napoju roślinnego Alpro Barista i produktów Monin.

 



Miejsce dla pasjonatów, wyzwanie dla profesjonalistów

 W pierwszym etapie zawodów bierze udział szesnastu uczestników, którzy prezentują umiejętności w tworzeniu wzorów na kawie podczas konkurencji „Latte Art Throwdown”. Sędziowie będą oceniać wykonanie, technikę i wierność w stosunku do oryginału. Czterech najlepszych zawodników weźmie udział w drugim i finałowym zadaniu „Order”. Każdy z uczestników przygotuje wylosowane zamówienie, w jak najkrótszym czasie. Tu ocenie podlegać będą: szybkość, precyzja i umiejętność radzenia sobie ze stresem.

- Konkurencje w ramach BEST Barista Challenge bezbłędnie sprawdzają umiejętności, niezbędne w pracy baristy. Ale sam konkurs to nie tylko zawody, ale prawdziwy spektakl umiejętności oraz kunsztu, stanowiący połączenie rzemiosła i sztuki. Konkurencje wymagają nie tylko wiedzy o ziarnach, technice parzenia, umiejętności, ale i kreatywności, pasji oraz ciągłego rozwoju – podkreśla Michał Ziemlewicz, Brand Manager Dalla Corte & Compak w BEST Company Solutions.

Podczas BEST Barista Challenge, bariści będą tworzyć swoje wyjątkowe kawowe dzieła przy użyciu wysokiej jakości napojów roślinnych Alpro Barista. Dzięki nim pasjonaci kawy będą mieli okazję odkryć inspirujące wskazówki, dotyczące korzystania z napojów roślinnych w przygotowywaniu różnorodnych napojów kawowych. Każdy kubek kawy będzie aromatyczny i doskonale zbilansowany, a to wszystko dzięki doskonale przefiltrowanej wodzie dostarczanej przez naszego partnera – Brita Polska.

W kategorii „Order”, bariści będą mieli do dyspozycji bogaty wybór syropów smakowych Monin, które dodadzą kawowym specjałom unikalnego smaku i aromatu. Natomiast, aby zapewnić najwyższą jakość ziaren, skorzystaliśmy z dostaw od Bero Polska – ekspertów w dziedzinie ziaren kawy. Każda filiżanka będzie wyjątkowa za sprawą krakowskiej Dobrej Palarni Kawy, która wypaliła nasze ziarna, tworząc idealny balans smaku i aromatu. Dzięki temu, uczestnicy BEST Barista Challenge będą mieli możliwość stworzenia wyjątkowych napojów kawowych, które zachwycą nie tylko ich umiejętności, ale również podniebienia gości.

Jak wziąć udział: proces rejestracji

Chcesz dołączyć do grona uczestników BEST Barista Challenge? Nic prostszego! Proces rejestracji jest prosty i szybki. Wystarczy odwiedzić stronę www.bestbaristachallenge.pl i wypełnić formularz zgłoszeniowy. Proces rejestracji jest prosty i intuicyjny, a wszystko, czego potrzebujesz, to pasja do kawy i chęć pokazania swoich umiejętności. Nie czekaj, zarejestruj się już dziś i dołącz do grona najlepszych baristów w Polsce!
Do kibicowania zapraszamy wszystkich pasjonatów kawy – zawody są otwarte, jeżeli chcecie poczuć ich wyjątkową atmosferę, spróbować pysznych napojów, porozmawiać o sztuce przygotowywania napojów kawowych – to wpadnijcie do kawiarni MOOD.

Partnerzy wydarzenia i organizator

Partnerami wspierającymi cykl są COMPAK, Dalla Corte, Alpro Barista, Monin, Brita Polska, Bero Polska. Przy organizacji BEST Barista Challenge w Krakowie BEST CS współpracuje z Dobrą Palarnią Kawy i Kawiarnią MOOD.

BEST Company Solutions to nie tylko organizator BEST Barista Challenge. To przede wszystkim partner, który wspiera rozwój baristów i promuje kulturę picia dobrej kawy. Dzięki zaangażowaniu BEST CS i pasji, BEST Barista Challenge stało się jednym z najważniejszych wydarzeń w świecie kawy w Polsce.

- Jesteśmy firmą, która wyznacza kierunek nowoczesnej gastronomii. Bez względu na to, czy dopiero rozpoczynasz swoją działalność, czy chcesz ją modernizować możemy Ci towarzyszyć na każdym etapie rozwoju Twojej firmy. Zadbamy o najbardziej funkcjonalne rozwiązania dostosowane do Twoich potrzeb i skutecznie wspierające Twój biznes. W ofercie BEST CS znajdują się m.in. projektowanie kuchni, produkty dla gastronomii, szkolenia, serwis, plany zagospodarowania zaplecza gastronomicznego, dobór profesjonalnych urządzeń dla gastronomii, profesjonalne Centrum Innowacji Gastronomicznych oraz całodobowe wsparcie serwisu technicznego na terenie Polski – mówi Małgorzata Piekarska, Marketing Manager BEST CS.

Zapraszamy na stronę www.bestbaristachallenge.pl, gdzie znajdą Państwo więcej informacji o wydarzeniu. 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji