...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Cukiernik zbiera fundusze społeczne na cukierenkę

Crowdfunding to coraz częściej spotykany sposób na pozyskanie funduszy niezbędnych do rozkręcenia własnego biznesu. Z tej formy finansowania postanowił skorzystać również jeden z cukierników, Jarosław Dyniewicz. Na platformie ideowi.pl stara się zgromadzić środki na otwarcie stacjonarnej cukierni „AleTort”.

– To nie jest zwykła cukiernia... To cukiernia bajkowa... tutaj robi się rzeczy niewykonalne. Tu tworzą ludzie z pasją i tutaj powstają małe, słodkie dzieła sztuki – tak przedstawia swoją inicjatywę Dyniewicz, cukiernik zaprzyjaźniony z naszą redakcją. Z wykształcenia jest charakteryzatorem, natomiast po 18 latach pracy dla firm kosmetycznych i w telewizji postanowił się przebranżowić. „AleTort” to połączenie pasji do tworzenia i kształtowania form przestrzennych z zamiłowaniem do piękna oraz poszukiwaniem niebanalnych smaków, kolorów i kompozycji kulinarnych. Pomimo że nasz autor nie jest dyplomowanym cukiernikiem, zebrał duże grono fanów swoich wyrobów. Również dla tych osób prowadzi bloga na AleTort.pl, na którym zamieszcza porady dla początkujących.

40 000 zł na marzenia

Cukiernia Jarosława Dyniewicza od dłuższego czasu z powodzeniem działa w Internecie. Teraz przyszedł czas na kolejny krok – otwarcie stacjonarnej cukierenki na warszawskiej Saskiej Kępie. – Marzy mi się lokal w podobnym stylu jak słynna cukiernia Peggy Porschen w Londynie – mówi Dyniewicz. By zrealizować tę wizję, potrzebne jest ok. 40 000 zł. Ta kwota zostałaby przeznaczona na najem i adaptację lokalu, niezbędne wyposażenie oraz wszelkie formalności i pozwolenia. Co ciekawe, założyciel „AleTort” ma plany dużo poważniejsze niż sama cukiernia. – Chciałbym również dzielić się wiedzą z osobami zainteresowanymi rozwojem w kierunku wypieków cukierniczych, planuję więc poprowadzenie regularnych wernisaży cukierniczych i warsztatów (…). Marzy mi się również w przyszłości założenie szkoły internetowej i prowadzenie seminariów online – pisze na stronie projektu.

Cukiernik Jarosław Dyniewicz chciałby stworzyć lokal w podobnym stylu jak słynna cukiernia Peggy Porschen w Londynie

Wesprzyj inicjatwę

Co trzeba zrobić, aby wesprzeć inicjatywę? Wystarczy wejść na stronę https://www.ideowi.pl/projekty/uruchomienie-cukierni-stacjonarnej-51.html i wybrać jedną z kilku możliwych form pomocy. Jak zakłada sama idea crowdfundingu, za każde wsparcie przewidziana jest nagroda. W przypadku Ale Tort, są to na przykład zestaw 2 kaw i muffinek po otwarciu cukierni (za przekazanie 30 zł), tort indywidualny dla 10 osób (250 zł) czy 8-godzinne szkolenie z wypieku muffinek (1000 zł). I jest jeszcze jedno, bezcenne – satysfakcja z tego, że przyczyniło się do otwarcia kolejnego słodkiego miejsca na mapie Warszawy…

Jacek Baliński

„Mistrz Branży” jest oficjalnym patronem medialnym akcji.

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji