...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Roman Ciążyński – Piekarz Roku 2014!

– Tego sukcesu nie zawdzięczam tylko sobie – powiedział Roman Ciążyński, świeżo upieczony Piekarz Roku 2014 (na zdjęciu po prawej). Certyfikat i rzeźbę w kształcie bochenka chleba odebrał wspólnie z braćmi Piotrem i Pawłem podczas drugiego dnia Święta Chleba i Piernika w Jaworze.

W sobotę 30 sierpnia, tuż przed 17.00, na Rynku w Jaworze poznaliśmy nowego Piekarza Roku 2014. Kiedy wiceprezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa Lech Jędryka wyczytał nazwisko Romana Ciążyńskiego, rzemieślnik z Gostynia nie mógł ukryć wzruszenia. Nawet w tym dniu miał wsparcie swoich braci. I tak jak wspólnie prowadzą firmę od 25 lat, tak razem pojawili się na scenie, na której burmistrz Jawora Artur Urbański wręczył im certyfikat Piekarza Roku oraz rzeźbę w kształcie bochenka chleba. Ciążyńscy otrzymali również bon o wartości 3500 zł, ufundowany przez firmę Polmarkus.

Certyfikat Piekarz Roku oraz rzeźbę w kształcie bochenka chleba wręczał burmistrz m. Jawora Artur Urbański

Nagrodę główną dla Piekarza Roku 2014 ufundowała firma Polmarkus. Właściciele Piekarni Ciążyńscy otrzymali bon o wartości 3500 zł

Wielkopolski mistrz piekarstwa i cukiernictwa Roman Ciążyński w zawodzie pracuje już 41 lat. Od 25 lat w Gostyniu działa Piekarnia „R&P Ciążyńscy”, którą Pan Roman prowadzi wspólnie z braćmi Piotrem i Pawłem. Na terenie miasta funkcjonują dwa zakłady: piekarnia oraz piekarnia-ciastkarnia. Firma rozwija się dynamicznie, co jest efektem nie tylko wdrażania nowoczesnych urządzeń w produkcji, zmianom w zarządzaniu i marketingu, ale też wprowadzania do oferty innowacyjnych produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami.

Ciążyńscy mogą się pochwalić szerokim asortymentem (ponad 40), w tym chlebem biskupiańskim, chlebem gostyńskim oraz chlebem „ciur-ciur” (z orzechami i naturalnym karmelem). Ten ostatni zdobył wyróżnienie w Jaworze podczas Międzynarodowych Targów Chleba w 2011. W tym roku, ogłoszonym rokiem bł. Edmunda Bojanowskiego, Roman Ciążyński opracował specjalną recepturę na bułkę „edmundówkę” (z mąki graham, z dodatkiem smalcu, skwarków i cebuli). Warto dodać, że edmundówki promowały VI Ogólnopolskie Święto Chleba w Gostyniu, które organizował Roman Ciążyński wspólnie z Aleksandrem Dolczewskim.

Roman Ciążyński z dumą i nieskrywanym wzruszeniem trzymał rzeźbę bochenka chleba

Nasze gratulacje!

Więcej o Piekarzu Roku, Romanie Ciążyńskim, i jego firmie wkrótce w najnowszym wydaniu „Mistrza Branży”.

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji