...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Roman Ciążyński – Piekarz Roku 2014!

– Tego sukcesu nie zawdzięczam tylko sobie – powiedział Roman Ciążyński, świeżo upieczony Piekarz Roku 2014 (na zdjęciu po prawej). Certyfikat i rzeźbę w kształcie bochenka chleba odebrał wspólnie z braćmi Piotrem i Pawłem podczas drugiego dnia Święta Chleba i Piernika w Jaworze.

W sobotę 30 sierpnia, tuż przed 17.00, na Rynku w Jaworze poznaliśmy nowego Piekarza Roku 2014. Kiedy wiceprezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa Lech Jędryka wyczytał nazwisko Romana Ciążyńskiego, rzemieślnik z Gostynia nie mógł ukryć wzruszenia. Nawet w tym dniu miał wsparcie swoich braci. I tak jak wspólnie prowadzą firmę od 25 lat, tak razem pojawili się na scenie, na której burmistrz Jawora Artur Urbański wręczył im certyfikat Piekarza Roku oraz rzeźbę w kształcie bochenka chleba. Ciążyńscy otrzymali również bon o wartości 3500 zł, ufundowany przez firmę Polmarkus.

Certyfikat Piekarz Roku oraz rzeźbę w kształcie bochenka chleba wręczał burmistrz m. Jawora Artur Urbański

Nagrodę główną dla Piekarza Roku 2014 ufundowała firma Polmarkus. Właściciele Piekarni Ciążyńscy otrzymali bon o wartości 3500 zł

Wielkopolski mistrz piekarstwa i cukiernictwa Roman Ciążyński w zawodzie pracuje już 41 lat. Od 25 lat w Gostyniu działa Piekarnia „R&P Ciążyńscy”, którą Pan Roman prowadzi wspólnie z braćmi Piotrem i Pawłem. Na terenie miasta funkcjonują dwa zakłady: piekarnia oraz piekarnia-ciastkarnia. Firma rozwija się dynamicznie, co jest efektem nie tylko wdrażania nowoczesnych urządzeń w produkcji, zmianom w zarządzaniu i marketingu, ale też wprowadzania do oferty innowacyjnych produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami.

Ciążyńscy mogą się pochwalić szerokim asortymentem (ponad 40), w tym chlebem biskupiańskim, chlebem gostyńskim oraz chlebem „ciur-ciur” (z orzechami i naturalnym karmelem). Ten ostatni zdobył wyróżnienie w Jaworze podczas Międzynarodowych Targów Chleba w 2011. W tym roku, ogłoszonym rokiem bł. Edmunda Bojanowskiego, Roman Ciążyński opracował specjalną recepturę na bułkę „edmundówkę” (z mąki graham, z dodatkiem smalcu, skwarków i cebuli). Warto dodać, że edmundówki promowały VI Ogólnopolskie Święto Chleba w Gostyniu, które organizował Roman Ciążyński wspólnie z Aleksandrem Dolczewskim.

Roman Ciążyński z dumą i nieskrywanym wzruszeniem trzymał rzeźbę bochenka chleba

Nasze gratulacje!

Więcej o Piekarzu Roku, Romanie Ciążyńskim, i jego firmie wkrótce w najnowszym wydaniu „Mistrza Branży”.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji