Już tej jesieni wielbiciele czekolady będą mogli wybrać się w niezwykłą podróż. Włoskie przedsiębiorstwo żeglugowe Costa Cruises (Costa Crociere) ogłosiło, że we współpracy z Barry Callebaut zabierze pasażerów w rejs o nazwie ChocoCruise – Explore the World of Chocolate, na pokładzie swojego flagowego statku Costa Toscana.
Rejs odbędzie się w dniach 17-24 listopada. Goście odwiedzą regiony Morza Śródziemnego, m.in. Genuę, Marsylię, Barcelonę, Cagliari, Neapol, Rzym. W czekoladowej podróży będą im towarzyszyć mistrzowie cukiernictwa i ambasadorzy marki Barry Callebaut: lberto Simionato z Włoch, Joël Perriard ze Szwajcarii, Philippe Bertrand z Francji, Ramon Morató z Hiszpanii i Alexandre Bourdeaux z Belgii, pod przewodnictwem piekarza i cukiernika z Costa Toscana, Riccardo Bellaery.
Organizatorzy zapewniają szereg ciekawych doświadczeń związanych z czekoladą, w tym warsztaty, pokazy kulinarne czy degustacje różnorodnych czekoladowych dań (nie tylko deserów), inspirowanych odwiedzanymi miejscami. W menu znajdą się także koktajle przygotowywane przez włoskich mistrzów barmanów, ambasadorów marki Bacardi.