...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Dzień Lodów Rzemieślniczych - poznaj smak roku 2024

12. edycja Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych przebiegnie pod przewodnictwem belgijskich gofrów. To właśnie taki smak ma pojawić się w witrynach dnia 24 marca, kiedy przypada święto.

Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych to jak do tej pory jedyne święto dedykowane jedzeniu, ogłoszone i ustanowione oficjalnie przez Parlament Europejski. Każda edycja Gelato Day ma swojego bohatera: Smak Roku, wybierany co każdym razem przez inny kraj europejski. Po ubiegłorocznym „Apfelstrudel” wybranym przez Austrię, Smakiem Roku 2024 zostanie „Gaufre de Liège” wybrany przez Belgię w hołdzie jednemu z jej najbardziej charakterystycznych i cenionych deserów. Gaufre, czyli słodki gofr, który jest chrupiący na zewnątrz i miękki w środku, narodził się w średniowieczu i od razu szybko się rozprzestrzenił, stając się symbolem szczęścia. Początkowo w XVIII w. przyrządzano go z miodu, później zastąpiono go cukrem: tradycja głosi, że z okazji ślubu córki księcia miasta Liège nadworny cukiernik zaproponował jako deser gofr, symbol miasta , wykorzystując w rzeczywistości cukier, co było wówczas prawdziwą nowością, zamiast miodu, uzyskując sukces, który do dziś odbija się echem w całej Belgii.

 


Jak smakują lody dedykowane belgijskim gofrom? To lody o neutralnej bazie, aromatyzowane wanilią i cynamonem, urozmaicone solonym masłem i podawane właśnie z gofrem. 24 marca wszystkie europejskie lodziarnie rzemieślnicze są zaproszone do przedstawienia w swojej ofercie autorski przepis na Smak Roku.  

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji