...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Dzień Lodów Rzemieślniczych - poznaj smak roku 2024

12. edycja Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych przebiegnie pod przewodnictwem belgijskich gofrów. To właśnie taki smak ma pojawić się w witrynach dnia 24 marca, kiedy przypada święto.

Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych to jak do tej pory jedyne święto dedykowane jedzeniu, ogłoszone i ustanowione oficjalnie przez Parlament Europejski. Każda edycja Gelato Day ma swojego bohatera: Smak Roku, wybierany co każdym razem przez inny kraj europejski. Po ubiegłorocznym „Apfelstrudel” wybranym przez Austrię, Smakiem Roku 2024 zostanie „Gaufre de Liège” wybrany przez Belgię w hołdzie jednemu z jej najbardziej charakterystycznych i cenionych deserów. Gaufre, czyli słodki gofr, który jest chrupiący na zewnątrz i miękki w środku, narodził się w średniowieczu i od razu szybko się rozprzestrzenił, stając się symbolem szczęścia. Początkowo w XVIII w. przyrządzano go z miodu, później zastąpiono go cukrem: tradycja głosi, że z okazji ślubu córki księcia miasta Liège nadworny cukiernik zaproponował jako deser gofr, symbol miasta , wykorzystując w rzeczywistości cukier, co było wówczas prawdziwą nowością, zamiast miodu, uzyskując sukces, który do dziś odbija się echem w całej Belgii.

 


Jak smakują lody dedykowane belgijskim gofrom? To lody o neutralnej bazie, aromatyzowane wanilią i cynamonem, urozmaicone solonym masłem i podawane właśnie z gofrem. 24 marca wszystkie europejskie lodziarnie rzemieślnicze są zaproszone do przedstawienia w swojej ofercie autorski przepis na Smak Roku.  

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji