...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Martin Braun Sp.zo.o., materiał promocyjny

Inspirujące mango

autor: Braun

RECEPTURA

SPODY KRUCHE
1000 g Ciasto Kruche BRAUN
400 g masło (ew. margaryna)
100 g jaja (ew. woda) opcjonalnie przy prezentacji bezpośrednio na podkładkach

Wszystkie składniki połączyć na wolnych obrotach. Wykroić ok. 80 krążków o śr. 7 cm, grubości 2-3 mm. Schłodzić i wypiec w temp. 170°C przez 10-15 min.

BISZKOPTOWE KRĄŻKI ŚR. 4 CM
350 g Bisquick Plus BRAUN
200 g jaja
100 g woda

Składniki ubijać na wysokich obrotach (przez 6 minut). wylać na blachę 40 x 60 cm. Piec w temp. 240°C ok. 6 min.
Po wystudzeniu wyciąć 80 krążków o średnicy 4 cm. Wodę, Eden i Pastę Torrini połączyć, delikatnie mieszając. Dodać do ubitej śmietany.



MUS JOGURTOWY
3000 g śmietana ubita bez cukru
600 g woda
600 g Eden naturalny BRAUN
240 g Pasta Torrini jogurtowa GRADOS

1000 g Cremotions mango GRADOS
900 g Schokobella BRAUN

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1. Foremki silikonowe wypełnić musem jogurtowym w 90% ich objętości
KROK 2. Do środka szprycować Cremotions mango po ok. 12 g
KROK 3. Przykryć krążkiem biszkoptowym i zamrozić w przypadku prezentacji bezpośrednio na podstawce. Przy prezentacji na kruchej podstawie wypełnić formę i wyrównać
KROK 4. Zamrożone monoporcje wyciągnąć z formy i oblać białą Schokobellą.
Udekorować. Forma: „kamyk" na ok. 80 szt.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji