...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Jeszcze gorący i bardzo apetyczny - nowy Mistrz Branży!

Jak Mirosław Kurek chce ocalić tradycję od zapomnienia? Czego jeszcze nie wiesz o żelatynie? Dlaczego ciastko smakuje lepiej w towarzystwie książek? Gdzie i co kupować online? A także - subtelne lody laureatki Gelato Festival World Challenge, Wioletty Gbiorczyk. I żywioły w służbie wypieku chleba Damiana Nowaka.

 

Choć przez wiele lat wypiekał chleby i ciasta, porzucił swój fach, by podjąć się innej misji. Sensem swojej pracy uczynił promocję rzemiosła. Przywrócenie należytej uwagi i szacunku wobec pracy małych zakładów, w których celebruje się surowiec i produkt finalny. Poprzez Stowarzyszenie Rzemieślnik chce edukować konsumentów i wspierać producentów. A także ocalić ponad 700 lat tradycji, ratować klimat i zdrowie Polaków. Tylko czy to w ogóle jest możliwe? Jaki ma na to plan? O wartości rzemiosła i nadziei na jego  lepsze jutro rozmawiamy z Mirosławem Kurkiem, prezesem Stowarzyszenia Rzemieślnik na str. 8.

 


Damian Nowak piecze swój chleb w piecu opalanym drewnem, co jest dużym wyróżnikiem w pracy piekarza. Pracuje na wsi, którą kocha. Tu prowadzi swoje ekologiczne gospodarstwo i swoją piekarnię. O jego chlebach mówi się w całej okolicy - starszemu pokoleniu przypominają smak chleba jedzonego dawniej. Jak ocenia życie na wsi i jak mu się tutaj pracuje opowiada naszej redakcji na str. 14.

 


Niesamowite lody tworzy z wielką pasją Wioletta Gbiorczyk, menedżerka wrocławskiej lodziarni LodoWata. O miłości do kwiatów, ziół, pistacji i migdałów, a także budowaniu subtelnego smaku opowiada laureatka III miejsca na podium w prestiżowym konkursie Gelato Festival World Challenge. Rozmowy szukajcie na str. 18.

 


Księgarnio-kawiarnie od lat urozmaicają rynek kafejek w Polsce. Pełnią rolę edukacyjną, są miejscem spotkań towarzyskich, kryją w sobie też osobiste historie właścicieli. Są pozostałością przeszłości, w której to właśnie czekoladziarnie, herbaciarnie i kawiarnie stanowiły miejsce spotkań ważnych debat politycznych, rodzenia się prądów filozoficznych, dysput religijnych. Dlaczego ciastko smakuje lepiej przy czytaniu ciekawej lektury? Czytajcie artykuł Kasi Szarek na str. 22.

 


W prowadzeniu każdej firmy rola szefa-lidera jest kluczowa dla osiągnięcia sukcesu. Lider odpowiada za kulturę pracy, motywację pracowników, efektywność pracy i finalny wynik biznesowy. Jednak znalezienie balansu między byciem szefem wymagającym efektywności i jakości a byciem wsparciem dla pracowników może stanowić wyzwanie. W swoim artykule Michalina Patucha przybliża profesjonalne zachowania szefa w sytuacjach, o które uczestnicy ostatniej debaty Akademii Liderów Gastronomii „Debata: Szef czy kumpel?” pytali najczęściej. Koniecznie zajrzyjcie na str. 65.

 


Choć jest najbardziej powszechną i najczęściej używaną substancją żelującą, nadal pozostaje niedoceniona i jeszcze niepoznana. Właściwości i charakterystyki żelatyny nie uzyskamy za pomocą żadnej innej substancji pochodzenia roślinnego. Jest jednak wyjście z tej sytuacji! Znajdziecie je w branżowych poradach Macieja Rosińskiego na str. 30.

 


Wyobraź sobie sklep z niezliczoną ilością pięter, półek i produktów. Sklep działający 24 godziny na dobę i zarazem taki, do którego nie musisz dojechać! Sklep idealny? Raczej sklep online! Dlaczego warto kupować wszystkie produkty i sprzęt właśnie przez internet? Poznajcie walory takich zakupów na str. 54. 

 


W tym wydaniu znajdziecie również wielki przegląd urządzeń, maszyn i wyposażenia do pracowni cukierniczej, piekarskiej i lodziarskiej. Zajrzyjcie na str. 45.

 

 

A oprócz tego także: powrót drożdżówki; lekkie i orzeźwiające receptury na lato; piekarnie w opałach; sezonowe cukrowe kwiaty i wiele innych inspirujacych treści! 


ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

Pobierz numer w PDF >

Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji