...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kreatywne lodziarstwo na najwyższym poziomie – Gelato Poland 2024

16 marca podczas Sweet Targów w Katowicach odbyła się I edycja innowacyjnego w swej formule konkursu lodziarskiego Gelato Poland, którego organizatorem i pomysłodawcą jest Szymon Sapieha.

Gelato Poland, określane jako najtrudniejsze i najbardziej wymagające mistrzostwa lodziarskie w Polsce, to konkurs, w którym rywalizują zespoły dwuosobowe, tworząc od podstaw na miejscu recepturę i lody na wylosowany temat.

Jury w składzie: Tomasz Deker (przewodniczący), Tomasz Korfel, Kamil Szulc, Arkadiusz Natorski oraz Mieczysław Chojnowski spośród uczestników z całej Polski wyłoniło dwa finałowe zespoły. Te następnie musiały zmierzyć się z zadaniem black box, czyli stworzyć lody z wylosowanych składników.

 



Wyniki I Mistrzostw Polski Gelato Poland

  • I miejsce: Adam Lubocki i Piotr Lubocki (Lody Artisan)

  • II miejsce: Damian Gutowski i Karolina Tronowska (Piekarni Grzybki)

  • Nagroda Publiczności: Paweł Jafernik i Jarosław Graczyk (Wytwórnia Lodów z Kórnika oraz Lizz Lody)


Tomasz Deker (przewodniczący jury): Poziom uczestników był bardzo wyrównany, wszyscy byli dobrze przygotowani pod względem technicznym. U niektórych zabrakło dbałości o pewne niuanse, takie jak dekoracja podania lodów. Tu uciekały punkty. Wygrali ci, którzy kompozycyjnie oraz smakowo byli świetnie. Ale laureaci tych konkursów już wiele mają za sobą. Zawsze jest trudniej, gdy startujemy po raz pierwszy. Osobiście bardzo przypadły mi do gustu lody mleczne malinowe. Były bardzo wyraziste, nawet bardziej niż sorbet przygotowany przez inną drużynę. Taka formuła konkursu wymaga o wiele większego poziomu wiedzy, doświadczenia, lepiej sprawdza faktyczne umiejętności oraz kreatywność.

Szymon Sapieha (organizator): Sami uczestnicy nie do końca wiedzieli, co ich czeka, ponieważ formuła konkursu była zupełnie nowa. Na miejscu okazywało się dopiero, jaki temat wylosują. Każdy musiał zmierzyć się z sobą i czasem, dopiero potem z rywalami. Dlatego wszystkim serdecznie gratuluję. Przede wszystkim zwycięzcom, których lody jednogłośnie okazały się najlepsze. Finałowa część była bardzo trudna i skomplikowana. Jury też stanęło na wysokości zadania. Już teraz zapraszamy na kolejną edycję.


Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji