Pierwsza publikacja poświęcona produkcji lodów rzemieślniczych autorstwa Szymona Sapiehy już przedsprzedaży. Oficjalna premiera już wkrótce na stoisku Mistrza Branży.
Szymon Sapieha to rozpoznawalna marka, ceniony szkoleniowiec i właściciel sieci lodziarni. Czytelnicy Mistrza Branży mogli korzystać z jego wiedzy i bogatego doświadczenia w branży lodziarskiej, śledząc felietony publikowane w jego autorskiej rubryce. Teraz przyszedł czas na jego książkę. “Lody naturalnie” to kompendium wiedzy na temat produkcji lodów od podstaw. Ale także zbiór wskazówek, co do uposażenia i prowadzenia lokalu. Swój rozdział znalazły tu także porady marketingowe i przemyślenia dotyczące zmian w lodziarstwie na przestrzeni lat (poruszając temat, np. lodów wegańskich czy bezcukrowych). Autor w prosty i wyczerpujący sposób wyjaśnia procesy zachodzące poprzez dodanie poszczególnych surowców i ich rolę. Dzieli się także recepturami, zachęcając do własnych eksperymentów.
Oficjalna premiera książki odbędzie się 25 lutego na stoisku "Mistrza Branży", gdzie będzie możliwość jej zakupu oraz rozmowy z autorem.
Tymczasem ruszyła przedsprzedaż. Tylko do końca stycznia książka jest dostępna w niższej cenie, 99 zł (regularna cena 149 zł). Książkę można zakupić online.