...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Lodziarskie potyczki czas, start!

Wraca Gelato Festival World Masters. Już za kilka dni o udział w wielkim finale powalczą polskie lodziarnie.

Gelato Festival World Masters, międzynarodowy konkurs, który od 2017 roku podróżuje po świecie w poszukiwaniu najlepszych smaków lodów, zmierza do długo oczekiwanych światowych finałów z 5 europejskimi rundami kwalifikacyjnymi, w których weźmie udział 59 lodziarni z 17 krajów. Wydarzenie, które pomimo przerwy spowodowanej pandemią zdołało przybliżyć publiczności smaki ponad 2500 rzemieślniczych lodów jest organizowane we współpracy z Carpigiani Gelato University, międzynarodową szkołą lodziarską z 20 kampusami w 19 krajach na całym świecie, oraz Sigep , organizatorem największych targów na świecie poświęcone rzemieślniczym lodom i cukierniczym specjałom, organizowane przez Italian Exhibition Group.

 


W tym roku zmagania lodziarzy odbędą się w innowacyjnej hybrydowej wersji. 

  • Lodziarnie przysyłają mieszanki i składniki do dekoracji i urozmaicenia smaku w specjalnych przesyłkach chłodniczych.

  • Instruktorzy z Carpigiani Gelato University przygotują lody pod okiem zawodników, którzy będą mieli połączenie wideo na żywo z obszarem produkcyjnym.

  • Jury złożone z profesjonalistów Gelato World Cup oceni smak podczas konferencji w czasie rzeczywistym z przedstawicielami lodziarni.

  • We własnych lodziarniach rzemieślnicy szczegółowo opisują swoje smaki, opowiadając o pochodzeniu swoich pomysłów, sposobie doboru składników i przyczynie zgłoszenia się do konkursu.

Prace jurorów na poszczególnych scenach będą transmitowane na stronie Gelato Festival Europe na Facebooku oraz na kanale Gelato Festival na YouTube.

Oto lista 8 najlepszych lodziarni w Polsce, których smaki będą walczyć 8 lipca w Muzeum Lodów o miejsce w światowym finale:

  1. Lodziarnia Artisan ze Szczecina Piotra i Adama Lubockich, wyróżniona za lody o smaku „Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką”

  2. Lodziarnia Cukiernia Szorski z Ostrowa Wielkopolskiego, wyróżniona za lody o smaku „Biała czekolada z granatem i pistacjami”

  3. Lodziarnia Pod Orzechem Tomasza Szypuły z Baborowa, wyróżniona za lody o smaku „Cud miód orzeszki”

  4. Lodziarnia Palermo Mateusza Olszewskiego z Ząbek, wyróżniona za lody o smaku „Kremówka”

  5. Lodziarnia Cukiernia Grzeczka Ewy i Jana Grzeczków z Pobiedzisk, wyróżniona za lody o smaku „Coco”

  6. Lodziarni Bagietka Pauliny Pieczykolan z Kostrzynia, wyróżniona za lody o smaku „Rokitnik”

  7. Piekarnia Cukiernia Grzybki z Warszawy, wyróżniona za lody Karoliny Tronowskiej i Damiana Gutowskiego o smaku „Prażony słonecznik z karmelem”

  8. Kinga Godyń z Krakowa, wyróżniona za lody o smaku „Crunch Karmelowy”

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji