...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mistrz Branży na Wielkanoc

Wielkanoc tuż, tuż.... nowiutki "Mistrz Branży" już, już. Zobacz, ile wersji może mieć mazurek wielkanocny lub babka! Jakie receptury na torty zaproponowali uczestnicy naszego wielkanocnego plebiscytu? Sprawdź, jak przygotować czekoladowe jaja wielkanocne w 3 różnych rozmiarach. Przeżyj emocje, które towarzyszyły targom!

W najnowszym wydaniu MB da się odczuć, że sezon imprez branżowych 2013 w Polsce ruszył pełną parą. Najpierw w lutym wielki show pokazały największe polskie targi branży cukierniczej i lodziarskiej – Expo Sweet – które w tym roku obchodziły 5. urodziny. Niewątpliwą perełką warszawskich targów były i są mistrzostwa, które szeroko relacjonujemy na s. 66-72.

Zacięta walka toczyła się zwłaszcza w Lodziarskich Mistrzostwach Polski, które były eliminacją do Pucharu Świata Lodziarzy Coppa del Mondo della Gelateria 2014 r. w Rimini. Z tej rywalizacji zwycięsko wyszedł młody duet Aleksandry Sowy i Mariusza Buritty. Aktualni lodziarscy mistrzowie Polski ozdobili okładkę najnowszego wydania MB, pojawili się również w Rozmowie Mistrza Branży, na s. 6-9.

W wartkim i ciekawym tekście nasi sympatyczni goście podają przepis na udany mistrzowski show, zdradzają, jakich rad udzielił im włoski sędzia Sergio Dondoli po zakończeniu konkursu, jak zrobić parfait z buraków ćwikłowych i jeszcze parę ciekawych detali…

Krótko po Warszawie targowa karawana przeniosła się do Katowic. Na początku marca IV Śląskie Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTarg zaskoczyły nie tylko większą ofertą wystawienniczą (w porównaniu z poprzednimi edycjami), ale też programem imprez towarzyszących. Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników rozszerzyły się o kategorię młodych Piekarzy. W słynnej już Konfrontacji Mistrzów przystąpiło czterokrotnie więcej technologów i mistrzów. Dodatkowo w tym roku nasza redakcja przygotowała Specjalną Strefę Mistrza Branży z udziałem technologów z firm: Bakels, Pfahnl, Zentis, Prospona, Emix. Jak rozkręciła się nasza Strefa z udziałem zwiedzających, zwłaszcza uczniów, warto zobaczyć na s. 73-77.

Tylko do 23 marca br. będzie można oddać głos w Plebiscycie na Produkty i Receptury Wielkanocne, ale już teraz publikujemy wszystkie rewelacyjne receptury Mistrzów i Uczniów, które zostały zgłoszone do naszej zabawy. W tym wydaniu przygotowaliśmy "mały pakiet" blisko 20 propozycji na wielkanocne słodkości. Warto wypróbować pomysłowe receptury, warto zagłosować na nie, a przy okazji stać się właścicielem jednego z wielu zestawów nagród przygotowanych do przez naszych Partnerów.

Tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z czekoladą w połączeniu z formami polecamy krótki kurs Anny Sacharczu. Nasza ekspertka od czekolady opisała i zobrazowała 3 różne techniki przygotowania małego, średniego oraz wielkiego czekoladowego jaja wielkanocnego.

 

Po raz pierwszy w MB pojawia się temat kawy. Utytułowani bariści i pasjonaci kawy, Marcin Michalik oraz Łukasz Jura z firmy Colours of Coffee, zadbają o pachnącą i dobrej jakości kawę... w każdym kolejnym wydaniu MB. Mmmm, już czuć ten zapach!

Ponadto w marcowym wydaniu znajdziesz m.in.:

- list otwarty Jarosława Gajdy, w którym poznajemy ideę i cele utworzenia Fundacji na rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa

- zasady działania termoolejowej instalacji piecowej MIWE, którą wdrożono w nowej piekarni Andrzeja Wawrzyniaka w Łodzi

- czarną lukrecję - jak się ją robi i w jakiej formie znajduje zastosowanie w cukiernictwie?

- wszystko o mikotoksynach w żywności i możliwościach kontroli dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń

- narzędzie do analizy swojej piekarni czy cukierni, czyli jak sprawdzić mocne i słabe strony biznesu w zestawieniu z dużą konkurencją!

Kontynuujemy temat:

- Konkurencyjność w sieci internetowej, a dokładniej klucz do bezpieczeństwa i wiarygodności wirtualnego sklepu

- Systemów magazynowych

Zapraszamy do lektury!


 

Spis treści Mistrz Branży marzec 2013

 

Rozmowa Mistrza Branży

Parfait po polsku w wykwintnej oprawie – rozmowa z z Aleksandrą Sową i Mariuszem Burittą

Efektywne zarządzanie

Korzyści podatkowe dla firm bez długów
Wszystko, co chciałbyś wiedzieć o opłatach półkowych – cz. I
Systemy magazynowe – cz. III

Edukacja

List otwarty Jarosława Gajdy
Warto pomagać młodzieży

Kulisy produkcji

Wszystko co z E, jest „be”?
Termoolejowa instalacja piecowa MIWE już działa w Łodzi
Miesiarki spiralne – wyższa kultura miesienia
Mikotoksyny pod stałą kontrolą
Ocena aktywności enzymów amylolitycznych mąki
Czarna lukrecja
Figurki czekoladowe

Receptury

Tort curacao z limonką
Mazurek migdałowo-czekoladowy z grylażowym ubraniem
Mazurek mazarinowy (marcepanowy)
Military Cake
Babka drożdżowa

Plebiscyt Wielkanocny:

Receptury Mistrza:
Ciasto czekoladowe
Mazurek karmelowo-orzechowy
Pieniek z ciasta parzonego
Tort Dacquoise
Babka maślana panettone z bakaliami
Mazurek Wielkanocny
Cozonac

Receptury Ucznia:
Mazurek bakaliowy
Tort Wielkanocy
Miłosny mazurek
Mazurek z jagodą
Marcepanowy tort Wielkanocny
Mazurek miodowo-jabłkowy

Sprzedaż i ekspozycja

Mocne i słabe strony biznesu
Klucz do bezpieczeństwa w sieci
Od ziarenka do kawy
Chleb bogaty w białko

Flash News

Expo Sweet w obiektywie Mistrza Branży
Najlepsi cukiernicy 2013
Show i zwycięstwo Oli Sowy i Mariusza Buritty
Agnieszka Domań i Stefan Okuła najlepsi wśród uczniów
Zwycięstwo na 5. urodziny Akademii Mistrza
Iga Sarzyńska – królowa tortów i „1000 kwiatów”

SweetTARG w obiektywie Mistrza Branży
Specjalna Strefa Mistrza Branży
Znakowanie pieczywa – panel dyskusyjny Mistrza Branży
Artystyczna wizja Wielkanocy firmy Roker
Najlepszy produkt targów SweetTarg 2013


 

Numery wydane:
Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj
Mistrz Branży maj 2012   tutaj
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj
Mistrz Branży grudzień   tutaj
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj
Mistrz Branży luty 2013   tutaj
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

Zamów prenumeratę magazynu "Mistrz Branży"

nr tel. 32 729 96 80
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

Cena prenumeraty:
-roczna 99 zł brutto
-półroczna 60 zł brutto

 


 

Chcesz otrzymywać wersję .pdf?

Prenumeratę "Mistrza Branży" w wersji PDF można zamówić za darmo. Wystarczy zarejestrować się w portalu  MistrzBranzy.pl i wysłać zgłoszenie (zawierające dane teleadresowe) na adres: prenumerata@MistrzBranzy.pl (w tytule maila proszę wpisać "PRENUMERATA PDF").

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji