...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najlepsza bagietka w Paryżu 2024 roku

Jak co roku wybrano najlepszą bagietkę wypiekaną w stolicy Francji. Zwycięzca będzie zaopatrywał przez cały rok pałac prezydencki w pieczywo. W tym roku nagrodę zdobył Xavier Netry z piekarni „Utopie” w XI dzielnicy.

 

W Paryżu odbyła się 31 edycja konkursu na Najlepszą Bagietkę Stolicy. Zgłoszono aż 173 bagietki. Jury przewodniczył przedstawiciel merostwa: Nicolas Bonnet Oulaldj, odpowiedzialny za rozwój handlu i rzemiosła. Tradycyjnie oceniano jakość wypieczenia, smak, konsystencję miąższu, wygląd i napowietrzenie ciasta. Zwycięzca otrzymuje 4 000 euro nagrody. Mer Paryża – Anna Hidalgo wręczy nagrodę 7 maja podczas corocznego Święta Chleba. Piekarnia, która zdobyła w pierwsze miejsce, została założona w 2012 roku przez Erwan Blanche i Sébastien Bruno. To miejsce znane smakoszom i bardzo oblegane, zwłaszcza podczas week-endów. W 2016 została uznana za najlepszą piekarnię we Francji w programie stacji  M6.

 

zdjęcia >>> Utopie

 

Lista 10 nagrodzonych piekarni, gdzie można kupić dobrej jakości bagietki:

1. Boulangerie Utopie – 20 rue Jean-Pierre Timbaud (11e)

2. Maison Doré – 29 rue Gay-Lussac (5e)

3. La Parisienne – 85 rue Saint-Dominique (7e)

4. Boulangerie Rougès – 45 avenue de Saint-Ouen (17e)

5. L’écrin gourmand – 15 avenue du Dr Arnold Netter (12e)

6. Boulangerie AA – 63 rue du Javelot (13e)

7. Boulangerie Paris and Co – 4 rue de la Convention (15e)

8. Maison M – 2 avenue de la Porte Didot (14e)

K.Sz.

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji