...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najlepszy croissant maślany we Francji w 2023 roku

Jak co roku we Francji wybierano Najlepszego Croissanta Maślanego (Le Meilleur Croissant au Beurre). To jeden z najważniejszych konkursów w gastronomii francuskiego jeśli chodzi o wypieki z dziedziny viennoiserie.

zdjęcie: boulangerie-bakery.com

 

Tegoroczna, jesienną edycję, która miała miejsce w dniach od 9 do 11 października 2023 roku, wygrał Alexis Douine z regionu Auvergne – Rhône – Alpes. Ten prestiżowy konkurs jest organizowany przez Narodową Konfederację Francuskiego Cukiernictwa i Piekarnictwa (Confédération Nationale de la Boulangerie Pâtisserie Française). Jego cel to oddanie hołdu piekarnictwu rzemieślniczemu. Kandydaci tradycyjnie mieli 5 godzin na przygotowanie croissanta. Następnie sześciu członków jury, pod przewodnictwem Xavier Bordet, wybrało te najlepsze. Oceniano: wypieczenie, listkowanie, wygląd, smak, zapach, miąższ, kształt oraz higienę, organizację pracy oraz sposób wyrabiania ciasta francuskiego. Zwycięzca Alexis Douine pochodzi z Lyonu, z piekarni prowadzonej od pokoleń „Henri Gay” avenue du Point-du-Jour. 

K.Sz.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji