...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Fit Cake, materiał promocyjny

Nowość na rynku – keto, bezglutenowa mąka na chleb i bułki

Każdy kto codziennie potrzebuje pieczywa keto lub bezglutenowego wie, że jego kupno wcale nie jest prostą sprawą. Sieć Fit Cake od początku adresuje swoje wyroby do konsumentów o specjalnych wymaganiach żywieniowych. Teraz wprowadza do oferty mąki na bułki i chleb dla osób na różnych dietach wykluczających.

Używając ich, przy minimalnym nakładzie czasu i energii można mieć świeże pieczywo o każdej porze dnia.

Domowym obowiązkiem Artura Maciuty z Gdyni jest zaopatrzenie rodziny w pieczywo. Ale jego obydwie córki (lat 6 i 8) są alergiczkami na bezglutenowej diecie. Zapewnienie im chlebka na śniadanie to wyzwanie i logistyczna operacja.
- Bezglutenowy keto chleb kupuję głównie przez Internet, bo w mało którym osiedlowym sklepie jest osiągalny. Zamawiam od razu większą partię, bo wiadomo taniej. Ale to oznacza, że po jakimś czasie nie jest on zbyt świeży. Czasami firma spóźnia się z dowozem. Zdarzyło się też, że pieczywo w paczce było spleśniałe – wylicza. – No i cena! Jest naprawdę wysoka jak na podstawowy produkt spożywczy. Nieduży bochenek kosztuje 20 zł najmniej. Niedługo pewnie będzie jeszcze drożej…

Fit Cake jest na bieżąco z problemami ludzi dotkniętych alergią, cukrzycą, nadwagą czy SIBO. Sieć prowadzi ponad 50 nie-cukierni w całej Polsce. To właśnie na prośbę klientów, którzy skarżyli się, że nie mają, gdzie kupić dobrego chleba, Ewelina Choińska, współwłaścicielka marki i autorka przepisów, postanowiła opracować specjalną mąkę dla nich.

 

Najpierw dostępna była w trzech wersjach, ale pierwsza partia – kilka tysięcy opakowań - rozeszła się w ciągu dwóch dni. Teraz można kupić mąkę już w pięciu odmianach: do wypieku jasnych bułek, do keto bułek, na klasyczny chleb, z czarnuszką i na chleb keto.
- Na opakowaniu jest dokładna instrukcja i jest ona najprostsza z możliwych – mówi Ewelina Choińska. - Po prostu dodaje się wodę i miesza. Nie trzeba nawet używać żadnego sprzętu tupu mikser. Po chwili, uformowane bułki czy bochenki wstawia się do piekarnika i gotowe. Dzięki temu można mieć świeże pieczywo z wciągu godziny bez wychodzenia w domu.

 

Mąki z Fit Cake nie zawierają cukru, glutenu i są w 100 proc. vege. Na przykład bazą keto mieszanki jest mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska. Paczka mąki ma ok. 400 g. i kosztuje 18 zł, ale wystarcza to np. na trzy małe chleby.

- Łatwo policzyć, że to czysta oszczędność – dodaje Rafał Kościuk, twórca franczyzy Fit Cake. – To nowość na rynku i już teraz widzimy, że będzie z tego sprzedażowy hit. Mieszanki kupują nasi stali bywalcy, ale przyciąga też do naszych kawiarni nowych klientów. Na razie mąka na bułki schodzi lepiej niż świeże bułeczki. Idealnie komponuje się również na śniadanie z naszymi FIT CREAMAMI do smarowania.

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji