...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AM, materiał promocyjny

Optymalizacja przepływu informacji źródłem lepszej organizacji przedsiębiorstwa

"Przejrzysta i efektywna organizacja wewnętrznych procesów logistycznych w piekarni i cukierni" - pod takim hasłem 29 października br. odbędzie się seminarium praktyczne nt. rozwiązań CSB-System. Uczestnicy seminarium podczas zwiedzania zakładu wrocławskiej firmy MAMUT zapoznają się z obszarami wdrożenia nowoczesnych narzędzi IT

Seminarium podzielono na część teoretyczną, która odbędzie się Hotelu Diament (ul. Muchoborska 10, Wrocław), oraz na część praktyczną zorganizowaną na terenie zakładu produkcyjnego Mamut Sp. z o.o. (ul. Muchoborska 3).

Program seminarium

8.45 – Rejestracja uczestników

9.15 – Branżowe rozwiązania CSB-System – specjalizacja i doświadczenie w branży piekarskiej

Od ponad 30 lat nasze branżowe rozwiązania IT pomagają osiągnąć sukces w biznesie. Optymalizują przepływ informacji, oszczędzając czas i koszty. Dbają o wymaganą przejrzystość procesów w przedsiębiorstwie. Nieodzowne są zwłaszcza w branży piekarskiej i cukierniczej, gdzie wiele zależy od wydajności i  elastyczności w obszarach administracyjno-produkcyjnych.

9.30 – Skuteczne zarządzanie przedsiębiorstwem – co oznacza integracja oprogramowania, procesów i jakości?

Wzrost konkurencyjności dzięki integracji wszystkich procesów i danych zakładowych od zaopatrzenia przez produkcję aż do sklepów firmowych i klientów zewnętrznych. Kalkulacja produkcji w powiązaniu z rejestracją i kontrolą wymaganych parametrów jakościowych na wszystkich etapach produkcyjnych.

10.00 – Przerwa na kawę

10.15 – Nowoczesne metody kompletacji (Pick by Light, M-ERP)

Wyeliminowanie papierowego sposobu kompletacji towaru.

Pick-to-Ligh: system rozdzielania towaru zgodnie z zamówieniem klienta z wykorzystaniem przemysłowych monitorów gwarantuje jakość procesów:  prosto, szybko i bezbłędnie.

M-ERP to mobilna platforma, wykorzystująca w obszarze kompletacji mobilne terminale do rejestracji danych (np. skanowanie kodów).

10.45 – Elastyczne i skuteczne zarządzanie sklepami firmowymi (POS, kasy fiskalne, FIS)

Zarządzanie sklepami firmowymi wraz ze zintegrowanym rozwiązaniem obsługi kas w Systemie CSB to stały dostęp do aktualnych danych sprzedaży w sklepie, bieżący monitoring stanów magazynowych, wielowymiarowe kalkulacje rentowności, rozliczanie sklepów.

11.15 – Jeździć i oszczędzać – skuteczne zarządzanie procesem dostaw i flotą pojazdów dzięki optymalizacji tras

Optymalizacja tras w obliczu zmienności poziomu zamówień, ustalonych czasów dostaw, nowych klientów, dostępności pojazdów, etc. Efektem jest redukcja przejechanych kilometrów przy zachowaniu restrykcji logistycznych, niższe nakłady na utrzymanie floty  i poprawa bilansu ekologicznego.

11.45 – Nowa organizacja procesów w firmie MAMUT Sp. z o.o. dzięki nowoczesnym narzędziom IT

Zarząd firmy Mamut Sp. z o.o. potraktował zakup nowego systemu jako inwestycję przynoszącą wymierne korzyści. Skuteczne zarządzanie wymaga pełnej i rzetelnej informacji. Niezbędne stało się wdrożenie systemu informatycznego, który zoptymalizuje, usprawni procesy i zidentyfikuje koszty.

12.00 – Lunch

13.00 – Zwiedzanie zakładu produkcyjnego firmy MAMUT Sp. z o.o., jednego z największych na Dolnym Śląsku producentów wyrobów piekarsko-ciastkarskich. Zakres wdrożenia Systemu CSB w zakładzie Mamut:

  • zakupy (zamówienia, kontrakty, rejestracja dostaw, rejestracja ubytków, księgowanie w magazynie)
  • gospodarka magazynowa (zdefiniowanie magazynów, stany magazynowe, analizy i przepływ towarów w magazynie, inwentaryzacje)
  • produkcja i kontrola jakości (planowanie produkcji, rejestracja zleceń produkcyjnych, rejestracja i znakowanie wyrobów gotowych, rozliczanie produkcji, kontrola jakości)
  • ekspedycja i fakturowanie (przyjmowanie zamówień, kompletacja z wykorzystaniem mobilnych terminali, generowanie dokumentów, rozliczanie sprzedaży)
  • Business Intelligence, analizy i controlling.


14.30 – Panel dyskusyjny i zakończenie seminarium

 

Dodatkowe informacje i zgłoszenia: tel. 71 326 71 80; marketing@csb.pl;
Szkolenia CSB

 

Opłata seminaryjna

Koszty seminarium praktycznego wynoszą 450 zł +23% VAT za jedną osobę. Suma ta jest płatna z góry i obejmuje:

  • wykłady prezentowane w zrozumiały i przejrzysty sposób przez fachowców

  • wybrane materiały informacyjne w formie drukowanej

  • materiały seminaryjne w formie elektronicznej (na życzenie)

  • przerwy kawowe, lunch

Warunki uczestnictwa

Zgłoszenia są przyjmowane do 22 października 2013 r. i potwierdzane do 25 października. Dokonanie wpłaty na podane w potwierdzeniu konto jest warunkiem uczestnictwa w seminarium. W razie odwołania udziału w seminarium po potwierdzeniu uczestnictwa ze strony CSB-System pobierana będzie opłata w wysokości 100% opłaty za seminarium. Odwołanie zgłoszenia wymaga formy pisemnej. W zastępstwie udział w seminarium może wziąć wskazana z nazwiska osoba, która przejmie Państwa zobowiązania finansowe. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania seminarium i zmian w programie z przyczyn niezależnych od organizatora.

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji