autor: Pfahnl
Składniki:
10 kg mąka pszenna typ 500
0,90 l olej
0,60 kg cukier
0,60 kg drożdże
2,50 kg jajka
0,15 sól
0,60 kg mleko w proszku lub serwatka
0,20 kg mix drożdżowo-pączkowy
3,50 l wody
19,05 kg ciasta
Wytwarzanie:
Czas mieszania: 2 min wolno i 6 min szybko (mieszarka spiralna)
Temperatura ciasta: 22-24 C
Leżakowania ciasta:15 min
Czas garowania(35 C 75% wilgotność): 50 min
Czas wypieku: 5,5 min przy 170-175o C
Pączki wykonano przy użyciu miksu drożdżowo-pączkowego 2% Skład miksu: mąka pszenna, emulgator (E 472e,E 322), mąka słodu pszennego, olej roślinny, enzymy, mąka kukurydziana pęczniejąca, gluten pszenny, cukier, mąka sojowa, zagęszczacz (E 412), regulator kwasowości (E 540), aromat.
Masa netto: 10 kg