...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Terravita, materiał promocyjny

Pączki w polewie z kremem – miks smaków

Przed tłustym czwartkiem Terravita poleca recepturę na pączki !

 

RECEPTURA (ok. 20 pięćdziesięciogramowych pączków)

autor: Terravita, Bellaria

Składniki
Mąka 500 g
Margaryna 250 g
Drożdże 50 g
Jajko 1 szt.
Mleko 125 ml
Sól 1 g

Nadzienia
Krem smarowny Terravita: kokosowy, mleczny, orzechowy, toffi i czekoladowy



Polewy
Terravita: deserowa Bambo Prima, mleczna, biała i toffi. Więcej informacji na dole.

Przygotowanie
Z mleka, cukru i drożdży zarobić rozczyn. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i zarobić ciasto, pozostawić do wstępnej fermentacji (ok. 25 min w ciepłym miejscu). Po upływie wskazanego czasu uformować pączki. Następnie poddać je końcowej fermentacji – pozostawić na kolejne 25 min, po czym usmażyć.
Po wypieku i lekkim przestygnięciu szprycujemy pączki kremami smarownymi Terravita w różnych smakach. Porcja nadzienia na 1 sztukę to ok. 20 g.

Wykończenie
Do wykończenia gotowych pączków używamy polew Terravita o smakach deserowym, mlecznym, toffi i polewą białą. Podgrzewamy je do ok. 45°C, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Paczki oblewamy równomiernie jedną lub kilkoma polewami wg uznania albo dekorujemy za pomocą rękawa cukierniczego w celu uzyskania ozdobnych wzorów.

 

 

 

Polewy nietransowe Terravita

  • Do oblewania ciast, tortów, rolad oraz drobnego pieczywa cukierniczego (rogale, pączki, eklery, donuty) w skali rzemieślniczej.
  • Do oblewania wyrobów piekarskich i ciastkarskich (herbatniki, ciastka, markizy, pierniki, biszkopty z galaretką) w skali przemysłowej.
  • Do oblewania korpusów cukierniczych o różnym kształcie: galaretek, pianek, bloków z miazgi orzechowej, cukierków w skali przemysłowej.
  • Do oblewania owoców suszonych i bakalii w skali przemysłowej.
  • Do drażerowania drobnych korpusów cukierniczych.
  • Do formowania drobnych figurek i dekoracji cukierniczych.
  • Do barwienia i aromatyzacji w celu przygotowania polew kolorowych (dotyczy polewy białej).

więcej >

 

 

 

 

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Terravita



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji