Zjawiskowe monoporcje Sylwii Grodzkiej-Haba zna już cała Polska. Teraz będzie okazja poznać tajniki ich powstawania! Pani Foremka rusza z filmikami online.
Podobne artykuły
Śmiałe marzenia, działanie z rozmachemCukiernia Francoisa Perreta już otwartaMonoporcja jajo – chałwa/ rokitnikPani Foremka to jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek cukiernictwa butikowego w Polsce. Cukiernia Sylwii Grodzkiej-Haba od trzech lat funkcjonuje w centrum Mysłowic. Jakiś czas temu właścicielka zaczęła prowadzić szkolenia stacjonarne. Teraz wkracza w nowy rozdział. Na jej stronie już wkrótce pojawią się filmiki instruktażowe.
- Z zamiarem tworzenia filmów instruktażowych nosiłam się od dłuższego czasu. Było to związane głównie z tym, że dla dużej części osób logistyka uczestniczenia w moich szkoleniach stacjonarnych na Śląsku okazywała się zbyt dużym wyzwaniem. Chcąc odpowiedzieć na ich potrzeby, a jednocześnie rozwinąć skrzydła w nieco innym obszarze, niż szkolenia stacjonarne, postanowiłam zacząć nagrywać filmy, które ukażą się online.
Plan na filmiki powstał już kilka miesięcy temu, a obecna sytuacja tylko przyspieszyła tą decyzję. Projekt realizowany jest z udziałem profesjonalnej ekipy filmowej oraz z zaprzyjaźnionym studiem kulinarnym. Treści zawarte w filmikach będą skierowane do osób o różnym stopniu zaawansowania. Treści będą udostępniane odpłatnie za pośrednictwem strony internetowej https://sylwiagrodzkahaba.com.
- Wszystkie kwestie merytoryczne opracowywuję sama. Są one dość złożone i rozbudowane, odpowiednie dla osób o różnym stopniu zaawansowania. Jednym z najistotniejszych celów, jaki przyświecał mi podczas tworzenia filmów było skupienie się na technicznej stronie przygotowywania receptury, tj. omówienie i wyjaśnienie procesów, technologii produkcji i właściwości poszczególnych składników, które pozwalają na osiągnięcie takich, czy innych rezultatów. Nie proszę tylko u ubicie białek, ale wyjaśniam, co sprawia, że białka w ogóle się ubijają. Nie rzucam temperaturami jak z rękawa, tylko tłumaczę dlaczego dany zakres temperatury jest tak ważny. Wszystko to sprawia, że moje filmy są świetnym kompendium wiedzy, bazą do tworzenia własnych receptur, a także inspiracją dla wszystkich, którzy takiej inspiracji właśnie szukają.