...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Piekarnia Gryzmi w finale Panettone World Championship

Od 9 do 13 października w Weronie 8 drużyn narodowych będzie rywalizować o tytuł najlepszego panettone na świecie. Nasz kraj będzie reprezentować jeden z najbardziej rozpoznawalnych piekarzy w Polsce, Jacek Wiarek z piekarni Gryzmi w Zabrzu.

W tym roku najsłynniejsze zawody w panettone rozgrywane są w zespołach, a nie w pojedynkę. Pierwsza edycja Teamowych Mistrzostw Świata Panettone rozpocznie się 9 października. Międzynarodowe wydarzenie organizowane i promowane jest przez Akademię Drożdży Macierzystych i Włoskiego Panettone (Mother Yeast and Italian Panettone Academy), we współpracy z Host Milano i Italian Gourmet jako oficjalnym partnerem medialnym. Osiem drużyn, złożonych z mistrzów z każdego kraju, będzie rywalizować w przygotowaniu słynnego bożonarodzeniowego wypieku, aby zdobyć pierwszy tytuł PWC (Mistrzostwa Świata Panettone) . 

 


Otwarcie tego ekscytującego konkursu odbędzie się wieczorem 9 października w Eataly w Weronie, podczas którego, również w obecności instytucji, publiczności zostanie zaprezentowanych osiem rywalizujących zespołów. Dopiero po pierwszym dniu poświęconym odświeżaniu zakwasu do zawodów nastąpi  pierwsza runda wyzwania: od 10 do 11 października w laboratoriach grupy Polin rywalizować będą 4 najlepsze europejskie zespoły , natomiast 12 i 1 października 13-tego w zawodach wezmą udział 4 spoza Europy reprezentacje narodowe. Każdy zespół będzie się składał z trzech profesjonalistów i menadżera zespołu, koniecznie należącego do reprezentowanego narodu, wybranego i powołanego przez szkoły zawodowe zgłoszone przez Konsulaty do Akademii MLM.

Zawodnicy będą musieli wykazać się umiejętnościami, wykonując dziesięć identycznych panettone, wykonanych w trzech wersjach: klasyczne panettone włoskie, panettone czekoladowe oraz innowacyjne „panettone słone (wtrawne)” na zakwasie.

 


14 października w HostMilano w Fiera Milano od godziny 17:00 zostanie ogłoszony zwycięzca pierwszego trofeum PWC wraz z wręczeniem nagród specjalnych przyznanych przez przewodniczących jury. Dla drużyny, która zajmie 1. miejsce, do wygrania jest Puchar Świata i złoty medal, a także nagroda w wysokości 5000 euro i dostawa produktów od sponsorów mistrzostw; drugie miejsce w rankingu otrzyma srebrny medal i nagrodę w wysokości 3000 euro, natomiast zdobywcy brązowego medalu będą uprawnieni do wygranej o wartości 2000 euro. Wręczonych zostanie także sześć nagród specjalnych za: najlepsza organizację miejsca pracy; czystość pracy; współpracę zespołową - „Team Play”; za najlepszą prezentację; najlepsze opakowanie i za najlepsze broszury.

Nasz kraj reprezentują Jacek Wiarek i Kamil Holeska z piekarni Gryzmi w Zabrzu. Piekarze z ponad 15-letnim doświadczeniem specjalizują się w wypiekaniu chlebów i ciast na zakwasie, pielęgnując tradycję oraz sztukę rzemiosła. Kierownikiem zespołu jest Raffaele Derosa, konsultant techniczny i organizator kursów kulinarnych, targów i seminariów, zajął się prezentacjami związanymi z lodami i piekarnią, koordynacją produkcji. Kapitanem i rzecznikiem jest Cesare Candido, właściciel firmy Cesarepolo w której prowadzi szkolenia w sektorze gastronomicznym. Jako szef kuchni prowadzi szkołę gotowania, Akademię kuchni włoskiej. Do dziś jest koordynatorem produkcji Food Service oraz konsultantem kulinarnym i technologicznym.




źródło: KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji