...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Piekarnia Gryzmi w finale Panettone World Championship

Od 9 do 13 października w Weronie 8 drużyn narodowych będzie rywalizować o tytuł najlepszego panettone na świecie. Nasz kraj będzie reprezentować jeden z najbardziej rozpoznawalnych piekarzy w Polsce, Jacek Wiarek z piekarni Gryzmi w Zabrzu.

W tym roku najsłynniejsze zawody w panettone rozgrywane są w zespołach, a nie w pojedynkę. Pierwsza edycja Teamowych Mistrzostw Świata Panettone rozpocznie się 9 października. Międzynarodowe wydarzenie organizowane i promowane jest przez Akademię Drożdży Macierzystych i Włoskiego Panettone (Mother Yeast and Italian Panettone Academy), we współpracy z Host Milano i Italian Gourmet jako oficjalnym partnerem medialnym. Osiem drużyn, złożonych z mistrzów z każdego kraju, będzie rywalizować w przygotowaniu słynnego bożonarodzeniowego wypieku, aby zdobyć pierwszy tytuł PWC (Mistrzostwa Świata Panettone) . 

 


Otwarcie tego ekscytującego konkursu odbędzie się wieczorem 9 października w Eataly w Weronie, podczas którego, również w obecności instytucji, publiczności zostanie zaprezentowanych osiem rywalizujących zespołów. Dopiero po pierwszym dniu poświęconym odświeżaniu zakwasu do zawodów nastąpi  pierwsza runda wyzwania: od 10 do 11 października w laboratoriach grupy Polin rywalizować będą 4 najlepsze europejskie zespoły , natomiast 12 i 1 października 13-tego w zawodach wezmą udział 4 spoza Europy reprezentacje narodowe. Każdy zespół będzie się składał z trzech profesjonalistów i menadżera zespołu, koniecznie należącego do reprezentowanego narodu, wybranego i powołanego przez szkoły zawodowe zgłoszone przez Konsulaty do Akademii MLM.

Zawodnicy będą musieli wykazać się umiejętnościami, wykonując dziesięć identycznych panettone, wykonanych w trzech wersjach: klasyczne panettone włoskie, panettone czekoladowe oraz innowacyjne „panettone słone (wtrawne)” na zakwasie.

 


14 października w HostMilano w Fiera Milano od godziny 17:00 zostanie ogłoszony zwycięzca pierwszego trofeum PWC wraz z wręczeniem nagród specjalnych przyznanych przez przewodniczących jury. Dla drużyny, która zajmie 1. miejsce, do wygrania jest Puchar Świata i złoty medal, a także nagroda w wysokości 5000 euro i dostawa produktów od sponsorów mistrzostw; drugie miejsce w rankingu otrzyma srebrny medal i nagrodę w wysokości 3000 euro, natomiast zdobywcy brązowego medalu będą uprawnieni do wygranej o wartości 2000 euro. Wręczonych zostanie także sześć nagród specjalnych za: najlepsza organizację miejsca pracy; czystość pracy; współpracę zespołową - „Team Play”; za najlepszą prezentację; najlepsze opakowanie i za najlepsze broszury.

Nasz kraj reprezentują Jacek Wiarek i Kamil Holeska z piekarni Gryzmi w Zabrzu. Piekarze z ponad 15-letnim doświadczeniem specjalizują się w wypiekaniu chlebów i ciast na zakwasie, pielęgnując tradycję oraz sztukę rzemiosła. Kierownikiem zespołu jest Raffaele Derosa, konsultant techniczny i organizator kursów kulinarnych, targów i seminariów, zajął się prezentacjami związanymi z lodami i piekarnią, koordynacją produkcji. Kapitanem i rzecznikiem jest Cesare Candido, właściciel firmy Cesarepolo w której prowadzi szkolenia w sektorze gastronomicznym. Jako szef kuchni prowadzi szkołę gotowania, Akademię kuchni włoskiej. Do dziś jest koordynatorem produkcji Food Service oraz konsultantem kulinarnym i technologicznym.




źródło: KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji