...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pigwa z Paryża

Grecki producent mieszkający we Francji sprzedaje konfitury, likiery i galaretki z pigwy. Nazwał swoją, założoną w 2021 roku firmę Un coing de Paris (Pigwa z Paryża), a do produkcji takiego asortymentu skłonił go … spacer po stolicy Francji.

Kostas Paolas, grecki naukowiec mieszkający we Francji, zaczął produkować przetwory z pigwy rosnącej w paryskich parkach. Spacerując był poruszony marnotrawstwem drzew owocowych w stolicy Francji. Dziwiły go gnijące jabłka oraz pigwa i postanowił działać. Skupił się na pigwie, którą pamiętał z czasów dzieciństwa. Jego babcia przygotowywała z tych owoców smaczną, sycącą galaretkę o delikatnym, kwiatowym smaku. Pigwę uważa za bardzo wszechstronny owoc, z którego pulpy, pestek, soku można robić konfitury, syropy, galaretki, pâte de fruit. Produkując wyroby z paryskich pigw zdobył pod rząd w 2022 i 2023 roku nagrodę Prix du Public du label "Fabriqué à Paris", czyli nagrodę dla wyrobów produkowanych w Paryżu i charakterystyczne dla Paryża. 

 

 

Kostas Paolas zadbał o staranną identyfikację wizualną swoich produktów. Logo jego firmy to żółta pigwa, która widnieje na zakrętkach od słoików i na płóciennych torbach na zakupy. Podkreśla często, że wszystko to, co produkuje jest robione z miłością. Swoje produkty sprzedaje na targach sezonowych, w sklepie Paris Rendez-Vous oraz w sieci producentów lokalnych La Ruche qui dit Oui !(tłum. „Ul, który mówi tak!”).

K.Sz.




Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji