...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pigwa z Paryża

Grecki producent mieszkający we Francji sprzedaje konfitury, likiery i galaretki z pigwy. Nazwał swoją, założoną w 2021 roku firmę Un coing de Paris (Pigwa z Paryża), a do produkcji takiego asortymentu skłonił go … spacer po stolicy Francji.

Kostas Paolas, grecki naukowiec mieszkający we Francji, zaczął produkować przetwory z pigwy rosnącej w paryskich parkach. Spacerując był poruszony marnotrawstwem drzew owocowych w stolicy Francji. Dziwiły go gnijące jabłka oraz pigwa i postanowił działać. Skupił się na pigwie, którą pamiętał z czasów dzieciństwa. Jego babcia przygotowywała z tych owoców smaczną, sycącą galaretkę o delikatnym, kwiatowym smaku. Pigwę uważa za bardzo wszechstronny owoc, z którego pulpy, pestek, soku można robić konfitury, syropy, galaretki, pâte de fruit. Produkując wyroby z paryskich pigw zdobył pod rząd w 2022 i 2023 roku nagrodę Prix du Public du label "Fabriqué à Paris", czyli nagrodę dla wyrobów produkowanych w Paryżu i charakterystyczne dla Paryża. 

 

 

Kostas Paolas zadbał o staranną identyfikację wizualną swoich produktów. Logo jego firmy to żółta pigwa, która widnieje na zakrętkach od słoików i na płóciennych torbach na zakupy. Podkreśla często, że wszystko to, co produkuje jest robione z miłością. Swoje produkty sprzedaje na targach sezonowych, w sklepie Paris Rendez-Vous oraz w sieci producentów lokalnych La Ruche qui dit Oui !(tłum. „Ul, który mówi tak!”).

K.Sz.




Bieżące wydanie czasopisma

Czym różni się pinsa od pizzy? I dlaczego warto wprowadzić do piekarni al taglio, zamiast neapolitany? Jak zaplatać chałkę? I znacznie więcej w numerze...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji